KURC PRELOMIO, SPUTNJIK V STIŽE U AUSTRIJU: Pao dogovor o nabavci milion ruskih vakcina!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 12:54

KURC PRELOMIO, SPUTNJIK V STIŽE U AUSTRIJU: "Pao" dogovor o nabavci milion ruskih vakcina!

Kurc dogovorio sa koalicionim partnerima da se krene u nabavku milion doza ruske vakcine Sputnjik V

Ausrrijska vlada se složila da kupi milion doza ruske vakcine Sputnjik V!

 Kancelar Sebastijan Kurc objavio je ovo u ponedeljak.

Međutim, malo je verovatno da će se vakcina koristiti dok je ne odobri Evropska agencija za lekove. Ministar zdravlja Volfgang Mukstajn ukazao je na to u ponedeljak nakon svoje inauguracije posle ostavke prethodnog ministra. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kabinet ministra takođe naglašava da je nabavka planirana uz odobrenje EMA.

Muckstajn je Sputnjik V nazvao "dobrom vakcinom". Odobrenje EMA kao preduslov mu je "važno", naglasio je.

Chancellor @sebastiankurz of #Austria announced that parties of coalition government agreed to purchase 1 million doses of Sputnik V.

👇https://t.co/zaCrWYCJdg

— Sputnik V (@sputnikvaccine) April 19, 2021

Zahvaljujući bržoj isporuci Fajzerove vakcina, Austrija se nada da bi svi njeni građani mogli da se vakcinišu do leta.

Iz ministarovog kabineta je istaknuto da je ruska vakcina već odobrena u više od 50 zemalja te da se nadaju brzom odobrenju od strane EMA-e.

- Svaka dodatna vakcina pomaže u spašavanju života, osiguranju radnih mesta i bržem povratku u normalu - rekli su u ministarovom kabinetu.

Kao alternativa odobrenju EMA-e, u poslednjih nekoliko nedelja razmatrano je i nacionalno odobrenje za vanredne situacije, na način na koji je sprovedeno u Mađarskoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.