Vučić otkrio istinu o učestvovanju Srbije u testiranju kineskog cepiva: Najavljeno i da stiže nova vakcina u OKTOBRU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 16:15

Vučić otkrio istinu o učestvovanju Srbije u testiranju kineskog cepiva: Najavljeno i da stiže nova vakcina u OKTOBRU!

Vučić je istakao da se u nabavci vakcina Srbija nije ponašala geopolitički, već samo imajući u vidu spašavanje ljudskih života

Nismo učestvovali u testiranju kineskih ili bilo kojih drugih vakcina, već smo sve kupili nakon što su prošle sve faze testiranja, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, u razgovoru sa predstavnicima Atlantskog saveta, kazao da ne veruje da je ono što je uradio tim na koji je ponosan, a čiji je on deo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nešto ogromno istorijsko, iako je naša zemlja svojim naprima dobila više vakcina od ostalih. Rekao je da je Srbija kupila i dobila sve vakcine nakon što su prošle sve faze testiranja, podsetivši da je prvi aranžman postignut sa Fajzerom.

- Oni su tačni u isporuci kao švajcarski sat. Uvek isporučuju kao što smo se dogovorili i zadovoljan sam time - objasnio je Vučić.

Podsetio je da je Srbija dobila i velike isporuke vakcina iz Kine, AstraZeneka, kao i Sputnjik iz Rusije.

Nedavno, ukazao je, postignut je dogovor i sa Modernom o njihovoj vakcini protiv korone, koje će u Srbiju stići krajem oktobra.

Naglasio je da se u nabavci vakcina Srbija nije ponašala geopolitički, već samo imajući u vidu spašavanje ljudskih života, te ga, dodaje, ne interesuju kritike s tim u vezi.

Istakao je da ne oseća nikakve nacionalističke tendencije, i da mu je najvažnije očuvanje mira i stabilnosti u regionu, kao i da Srbija podržava svoje susede. S tim u vezi je podsetio da ne odgovara na uvrede iz drugih delova regiona. Vučić je istakao da je uspeh Srbije u nabavci vakcina vezan za uspehe u ekonomiji.

Podsetio je da je Srbija po rastu druga u Evropi, i da MMF prognozira Srbiji rast od pet odsto za tekuću godinu, dok su domaća predviđanja između 6 i 6,5 odsto rasta BDP-a.

Takođe uspeh vakcinacije se oslanja, kaže, i na brzo sprovođenje digitalizacije, dodajući da je posebno ponosan na naše programere koji su odradili odličan posao.

Snaženju ekonomije Srbije, dodao je, doprinele su i direktne strane investicije, a podsetio je da je prošle godine Srbija privukla skoro 70 odsto svih investicija u regionu.

To, dodaje, je najvažniji stub našeg privrednog rasta, pored veće javne potrošnje. Ukazao je da je javni dug na nivou koji je manji od 60 odsto, u čemu je za 80 odsto članica EU bolja.

- Ti dobri rezultati su postignuti reformama pokrenutim 2014. i 2015. - objasnio je on dodajući da je ponosan i što je Srbija mogla da pomogne i regionu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.