KRVNIKE ČEKA SUĐENJE: Još jedan vođa OVK pozvan u Hag!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Dec.2018, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRVNIKE ČEKA SUĐENJE: Još jedan vođa OVK pozvan u Hag!

Tužilaštvo Specijalnog suda za ratne zločine tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) pozvalo je jos jednog komandanta te paravojne formacije iz regiona Drenice na saslušanje u Hag, otkriva danas prištinska GazetaExpres onlajn ne navodeći njegovo ime.

Navodi se da je ta informacja potvrđena od osobe bliske ovom procesu, te da je saslušanje zakazano za sredinu januara naredne godine.

Reč je o osobi koja je, kako se navodi, već osuđena na Kosovu za ratne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zločine protiv civilnog stanovništva, ubistva i mučenja zatvorenika tokom oružanog sukoba 1998-99.

Takođe, dodaje se, da je ta osoba bila optužena za još jedan ratni zločin, ali je u međuvremenu oslobođena te optužnice.

Poziv toj osobi je došao početkom meseca istovremeno kada su pozvani drugi bivši borci tzv. OVK komandant Rrustem Beriša-Remi , Nazif Mehmeti, Sami Ljushtaku i bivši predsednik Vojnog suda tzv. OVK, Sokolj Dobruna.

Expres navodi da ne želi da otkriva identitet te osobe, dok se on sam ne izjasni o pozivu koji je dobio ili dok to ne saopšti Specijalno tužilštvo.

Takođe, dodaje se, da je reč o oprezu od eventualnog otkrivanja detalja koji bi mogli da naruše istražni postupak.

Podseća se da ni Kancelarija Specijalnog tužioca, Amerikanca Džeka Smita, do danas nije komentarisala nijedan upućeni poziv.

Specijalizovane komore i Specijalno tužilaštvo Kosova, poznati kao Specijalni sudovi, izglasani su u kosovskoj skupštini u avgustu 2015. godine.

Reč je o sudu koji je osnovan za procesuiranje pripadnike tzv. OVK za ratne zločine nad Srbima i drugim civilima počinjenih u periodu od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000. godine, na teritoriji Kosova.

Istražni postupak se vodi na osnovu izveštaja Švajcarca Dika Martija, predstavljenom Savetu Evrope u januaru 2011.

*BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO
Pogledaj vesti o: Hag,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Još jedan komandant OVK pozvan u Hag?

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Dec.2018

PRIŠTNA - Tužilaštvo Specijalnog suda za ratne zločine tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) pozvalo je još jednog komandanta te paravojne formacije iz regiona Drenice na saslušanje u Hag, otkriva danas prištinska "GazetaExpres onlajn" ne navodeći njegovo ime.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.