KRVAVI PROTESTI U BAGDADU: Dvoje mrtvih, 175 povređeno! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2019, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRVAVI PROTESTI U BAGDADU: Dvoje mrtvih, 175 povređeno! (VIDEO)

Tokom oktobra je već ubijeno 250 Iračana tokom antivradinih protesta.

Najmanje dve osobe su danas poginule, a 175 je povređeno u Bagdadu nakon što su iračke snage bezbednosti bacile suzavac na demonstrante koji su pokušali da uđu u deo grada poznat kao Zelena zona, naveli su izvori u službi bezbednosti i medicinskim službama.

Izvori su naveli da su dvojica demonstranata poginula jer ih je kanister sa suzavcem pogodio direktno u glavu, prenose mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
HAPPENING NOW - #Baghdad, #Iraq

Protestors attempting to cross the Sinak bridge and enter the heavily guarded 'Green Zone' with the apparent aim of storming the Iranian Embassy.

Chants in Arabic of "We won't go back!" heard. pic.twitter.com/n5TKwqIvfj

— Zane (@thegoldenthingz) October 30, 2019

Do sukoba je došlo kada su Iračani, peti dan zaredom, izašli na ulice u drugom talasu antivladinih protesta zvog korupcije, lošeg rada javnih službi i uslova života.

RAKETNI KIŠOBRAN Ovako na delu izgleda "PANCIR", PVO sistem koji će Srbija kupiti od Rusije (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.