KRV ŽIVOT ZNAČI: Ministarka Matić dobrovoljno dala krv i poslala važan apel svima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 12:18

"KRV ŽIVOT ZNAČI": Ministarka Matić dobrovoljno dala krv i poslala važan apel svima!

Danas su u prostorijama Instituta za transfuziju krvi dobrovoljno davali krv zaposleni u ministarstvu trgovine kao i ministarka Tatjana Matić.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i jedan broj zaposlenih u Ministarstvu odazvao se jutros apelu Instituta za transfuziju krvi Srbije da dobrovoljno daju krv, kako bi se obezbedile zalihe neophodne za predstojeće praznike.

- Uvek je neophodno izaći u susret kada je reč o Zavodu za transfuziju krvi. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nije prvi put da se odazivamo apelu. Pored krvi koju ćemo dati ja i kolege iz Ministarstva, mnogi od nas bi mogli da budu davaoci kovid plazme, jer mi koji smo preležali i vakcinisali se, možemo da je damo - izjavila je Matić.

Ministarka je pozvala građane da se vakcinišu protiv kovida 19.

- Možda je jedan od važnijih naših zadataka, pored toga da pomažemo dajući krv, da se vakcinišemo. Apelujem na građane da se vakcinišu, jer je uspešna imunizacija zaista jako važna - rekla je Matić.

Iz Instituta za transfuziju krvi jutros je upućen apel dobrovoljnim davaocima da daju krv kako bi se obezbedile dovoljne zalihe pred uskršnje i prvomajske praznike, kada se pet dana neće raditi.

Napominju da će Institut raditi i tokom praznika, tako da svi koji žele mogu da daju krv neophodnu za lečenje pacijenata i zbrinjavanje nastradalih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.