KRITIČNA SITUACIJA u Nemačkoj: Policija zaustavila marš desničara u Kemnicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2018, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRITIČNA SITUACIJA u Nemačkoj: Policija zaustavila marš desničara u Kemnicu

Sukob izbegnut u poslednji čas

Nemačka policija zaustavila je danas marš ultradesničara u Kemnicu gde su migranti prošlog vikenda usmrtili nožem jednog Nemca.

Pročitajte i:

Policija je pozvala organizatore antiimiga da okončaju protest do kraja dana iz bezbednosnih razloga, na šta su oni reagovali povicima i zvižducima, a zatim ih je u centru grada policija ipak zaustavila, prenosi Rojters.

Plenty of protesters in Chemnitz Germany >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tonight trying to intimidate journalists-esp those holding cameras-today it can feel as if journalists are besieged from all sides at a time when real mainstream journalism without fear or favour is as important now as it’s ever been... pic.twitter.com/2W9hhyvbHK

— Stuart Webb (@Worldwidewebb1) September 1, 2018

Više od 1.200 policajaca razdvajalo je 4.500 desničara i oko 4.000 njihovih protivnika. 

Kemnic je duboko podeljen u vezi sa odlukom kancelarke iz 2015. godine da odobri milionima azilanata ulaz u Evropu, a napetosti su se pojačale posle ubistva 35-godišnjeg Nemca pre šest dana.

Demonstranti levičari započeli su marš u centru grada pod sloganom "Srce umesto mržnje".

Za incident u Amsterdamu odgovoran Avganistanac, ekstremizam motiv napada?

Dva sata nakon početka protesta levičara, započeo je drugi protest - ultradesničara, uključujući PEGIDA i AfD, sa namerom da odaju poštu Nemcu koji je ubijen.

Lideri AfD bili su obučeni u tamnu odeću i nosili su bele ruže i slike ubijenog.

Prošle nedelje stotine ultradesničara sukobilo se sa policijom na ulicama Kemnica, nakon što su vlasti saopštile da su pritvoreni jedan Sirijac i jedan Iračanin, kao osumnjičeni za ubistvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.