KOVID BILANS KOJI OHRABRUJE: U Francuskoj popunjena samo trećina kapaciteta intenzivne nege

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021, 14:22

KOVID BILANS KOJI OHRABRUJE: U Francuskoj popunjena samo trećina kapaciteta intenzivne nege

Broj novozaraženih kovidom 19 u Francuskoj ustalio se na oko dve i po hiljade

To predstavlja dvostruko manje od predviđenih vrednosti za kontrolisanje pandemije.

Prema poslednjim raspoloživim podacima, za 24 sata koronom se inficiralo 2.624 ljudi.

U bolnicama su preminula 22 pacijenta, što je jedan od najnižih podataka u dugom nizu proteklih meseci. S bolničkog lečenja je u ukupnom zbiru otpušteno 207 pacijenata, pa se od kovida u francuskim bolnicama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trenutno leči 10.531 osoba.

Sa respiratora je skinuto 37 pacijenata, tako da se na intezivnoj nezi trenutno nalazi 1.703 ljudi, što predstavlja popunjenost kapaciteta od svega 33 odsto.

Na sto hiljada stanovnika trenutno ima manje od 30 zaraženih, a reproduktivni indeks se spustio na niskih 0,58 odsto. Pozitivnih među testiranima ima samo 1,11 odsto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.