KONTROLA STARTA 3 ĆE BITI STROGA: Otkriveno ko će proveravati da li Rusija i Amerika poštuju sporazum

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2021, 18:19

KONTROLA STARTA 3 ĆE BITI STROGA: Otkriveno ko će proveravati da li Rusija i Amerika poštuju sporazum

Državna duma će na današnjoj sednici razmotriti nacrt zakona o ratifikaciji sporazuma

Produžetak Sporazuma o merama za dalje smanjenje i ograničenje strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) podrazumeva imenovanje po 300 inspektora iz SAD i Rusije, saopštio je član komiteta Državne dume za odbranu Vladimir Bogoduhov.

- Predstoji nam veliki posao. Tu je i imenovanje po 300 osoba iz svake države – to su inspektori koji će vršiti inspekciju na teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SAD i Rusije - rekao je Bogoduhov novinarima, komentarišući produžetak START 3.

On smatra da "ovaj sporazum nije idealan", jer države sada imaju nove tipove naoružanja. To će biti tema za dalje pregovore Rusije i SAD, dodao je Bogoduhov.

o produženju START 3.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.