KONSENZUS U NEMAČKOJ: Stranke u koalicionoj vladi postigle sporazum o migraciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2018, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONSENZUS U NEMAČKOJ: Stranke u koalicionoj vladi postigle sporazum o migraciji

Stranke saglasne oko ubrzavanja procesa povratka azilanata

Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) postigla je sporazum o migraciji sa ostalim strankama u koalicionoj Vladi nemačkog kancelara Angele Merkel, izjavila je lider SPD Andrea Nales.

Pročitajte i: 

Ona je rekla da su se stranke saglasile o ubrzavanju procesa povratka azilanata koji su već registrovani u drugim zemljama EU, u skladu sa postojećim pravilima Unije.

Nalesova je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naglasila da neće biti tranzintih centara, kao i to da Nemačka neće preduzimati nikakve unilateralne korake.

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer, čiji je predlog o odbijanju azilanata na granici pretio da dovede Vladu do kolapsa, izjavio je da je "veoma zadovoljan" sporazumom.

Nalesova je novinarima u Berlinu rekla i to da će novi zakon o migraciji biti predložen nemačkoj Vladi do kraja godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.