KONAČNO OBJAŠNJENO: Krizni štab otkrio da li su skrivani podaci o preminulima od korone u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020, 15:39

KONAČNO OBJAŠNJENO: Krizni štab otkrio da li su skrivani podaci o preminulima od korone u Srbiji

U poslednja 24 sata preminula je jedna osoba.

Na konferenciji za novinare kriznog štaba, dr Predrag Kon izjavio je da nikada ništa nije prikrivano od podataka.

- Bitno je naglasiti da nikada ništa nije prikrivano od podataka. Ovo su podaci Batuta i oni su jedini relevantni - rekao je dr Kon kao odgovor na pitanje novinara o reviziji smrtnosti.

- Za reviziju smo obećali i do sada se nije radila, obećali smo, mi ćemo je uraditi, radi se kad imate mirnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << situaciju, potrebno je vreme da se uradi kako treba. Da li je tema broj pozitivnih danas, da li su protivepidemijske mere u Srbiji tema, nisu. Da li je tema funkcionisanje zdravstvenog sistema, da li je učinak lekara tema, nisu više teme jer smo ih rešili - dodao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Prema rečima dr Kona potrebno je raditi revizije da bismo znali kompletnu istinu.

- Ništa što sam ja rekao ne protivreči onome što je rekao ministar. Jedno od mogućih objašnjenja je da lekari nisu prijavljivali smrtne slučajeve - dodao je Kon.

U poslednja 24 sata preminula jedna osoba.

U Srbiji je korona virusom u poslednjih 24 sata zaraženo još 73 osobe, a istovremeno je preminula jedna osoba.

Testirano je 6.661 osoba, od kojih je 1.10 odsto pozitivno na kovid 19.

Na respiratoru se nalazi 23 pacijenata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Doktor objasnio razliku između gripa i korone: "Vakcinišite se"

Izvor: B92, 02.Okt.2020

Infektolog Mijomir Pelemiš rekao je danas na konferenciji za novinare Kriznog štaba da postoje razlike između sezonskog gripa i koronavirusa...Pelemiš navodi da su sezonski grip i koronavirus po kliničkim siptomima slični, ali da sada struka dosta stvari zna o koroni, kao i da postoje kliničke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.