KOMŠIJE OD DANAS POD KLJUČEM: U Crnoj Gori stupa na snagu zabrana kretanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2020, 11:01

KOMŠIJE OD DANAS POD KLJUČEM: U Crnoj Gori stupa na snagu zabrana kretanja

Apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da svoje lične i profesionalne obaveze prilagode nastalim uslovima.

Prema ranije donetim pooštrenim merama za sprečavanje širenja korona virusa putnički i međugradski saobraćaj u Crnoj Gori se obustavlja vikendom, petkom od 19 sati do 5 sati u ponedeljak.

Iz Uprave policije saopšteno je da će pripadnici policije sprovoditi tu naredbu na ulazima i izlazima iz opština, kontrolisati učesnike u saobraćaju i kretanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dozvoliti isljučivo vozačima koji budu imali propisanu potvrdu.

Crna Gora je, prema podacima specijalizovanog sajta, "Vrdlometar", trenutno na drugom mestu po broju zaraženih na planeti i to sa 51.247 slučajeva infekcija na milion stanovnika.

Samo u poslednjem preseku Instituta za javno zdravlje registrovano je 508 novoinficiranih i deset preminulih. Trenutno je aktivnih slučajeva infekcije više od 11.000, od čega je polovina iz Podgorice. Kovid 19, nažalost, nije zaobišao ni JU "Komanski most", čiji su štićenici osobe sa mentalnom ometenešću.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.