KOMŠIJAMA STIŽU LEOPARDI: Berlin poslao strašne gvozdene zveri (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 17:00

KOMŠIJAMA STIŽU "LEOPARDI": Berlin poslao strašne gvozdene zveri (VIDEO)

Novi kontigent "leoparda" bi trebao da zameni tenkove iz sovjetske ere

U Tatu na severu Mađarske stiglo je šest, od ukupno 12 novih tenkova koji će u narednom periodu služiti za preobuku tenkista sa sovjetskih T-72. Tenkovi T-72 su decenijama činili okosnicu mađarskih oklopnih jedinica.

Za tri godine, Mađarskoj će biti isporučena još 44 "leoparda", ali u novoj verziji 2A7. Tenkovi se prozivode u nemačkoj fabrici  Kraus-Mafej Vegman.

Mađarska vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naručila je opremu krajem 2018. godine kao deo napora da zameni svoje oružje iz sovjetske ere.

Isporuka 12 "leoparda" 2A4 bila je deo dogovora kako bi se obezbedilo da mađarski vojnici mogu da se uvežbaju i priviknu na nove tenkove pred isporuku predviđenih za 2023. godinu.

- Mađarska modernizuje svoje kopnene snage sa Nemačkom kao strateškim partnerom - rekao je nemački državni sekretar za odbranu Tomas Silberhorn.

- Kupovina bi osigurala kompatibilnost mađarskih i nemačkih snaga i ojačala odbrambene sposobnosti Evropske unije i NATO-a - dodao je on.

Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer nedavno je posetila Mađarsku i pohvalila odbrambenu saradnju dve države.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.