KOLIKO DUBOK MOŽE BITI LJUDSKI PAD? Patrijarh Irinej raskrinkao Đukanovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 08:50

KOLIKO DUBOK MOŽE BITI LJUDSKI PAD? Patrijarh Irinej raskrinkao Đukanovića

- Sa takvima se godinama dogovarati i pregovarati? Sa takvima tražiti mogućnost kompromisa? U to ne verujem - rekao je patrijarh Irinej.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej izjavio je da je, kada je 1988. doveden u Patrijaršiju - mladi Milo Đukanović predstavljen je kao budućnost, snažna pespektiva srpskog naroda.

- I on je tako tada govorio i obećavao - rekao je patrijarh Irinej u intervjuu za Politiku, koji će taj list objaviti u nedelju, a čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << deo je, kao najavu, objavljen u izdanju od subote.

- A danas - nastavio je patrijarh Irinej - tuga me obuzima kad vidim koliko dubok može biti ljudski pad.

List navodi da patrijarh Irinej u intervjuu, naslovljenom sa "Ne može se dobiti rat proterivanjem i uništavanjem sopstvenog naroda", govori o zbivanjima vezanim za Hrvatsku i "Oluju", Crnu Goru, Kosovo i Metohiju, o aktuelnim pitanjima - koja se postavljaju pred srpski narod i crkvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.