KOKAIN PRIPADAO RUSKOJ MAFIJI: Istraga o 800 kilograma droge otkrila ŠOKANTNE detalje! Srbima podmetnuto?

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2019, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOKAIN PRIPADAO RUSKOJ MAFIJI: Istraga o 800 kilograma droge otkrila ŠOKANTNE detalje! Srbima podmetnuto?

Skoro 800 kg kokaina koji su španske vlasti zaplenile na jedrilici u blizini Azorskih ostvra na Atlantskom okeanu pripadalo je ruskoj mafiji koja je preko srpskih narko-dilera pokušala da je prošvercuje u Evropu. 

Droga je zbog toga bila oblepljena slikom Gavrila Principa i natpisom T-26, oznakom za ruski tenk.

Prilikom zaplene broda "Seascape" sa američkom zastavom, uhapšena su tri mornara, Meksikanac E. A. A. C. (24), Rus S. R. (48) i Srbin V. F. (44). Pretpostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se da su kokain krijumčarili iz Južne Amerike u Evropu.

Izvori navode da je droga najverovatnije nabavljena od meksičkih kartela, a potom prepakovana.

- Kokain vredan oko 25 miliona evra platila je ruska mafija koja tesno sarađuje sa kriminalcima sa ovih prostora. Srpska mafija zadužena je za transport droge – tvrdi izvor.

Prema njegovim rečima, srpska mafija je potom platila V.F. i S.R. da prokrijumčare drogu.

Trebao im je i profesionalni ronilac ukoliko dođe do nekih nepredviđenih problema tokom plovidbe, pa su unajmili i Meksikanca.

U sklopu akcije u Srbiji su lisice na ruke stavljene ocu i sinu M. Đ. I D.Đ, dok se za B.I. traga. Policija sumnja da su oni pružali logistički podršku.

- Sem V.F. i Đ. Je radio kao skiper. Pretpostavlja se da su se njih dvojica tako i upoznala, te da su ranije zajedno jedrila po Evropi i to uglavnom po Turskoj i Grčkoj – tvrdi izvor Srpskog telegrafa.

Rođaci M.Đ. i D.Đ. tvrde da im je V.F. smestio.

- D.Đ. se družio sa tim V.F, ali su se on i moj D.Đ. poslednji put videli u aprilu. Radili su zajedno na kruzeru. Onda ga je V.F. pozvao i rekao mu da ima dobar posao za njega u Meksiku, da na jedrilici voze turiste. Moj D.Đ. je bio tamo, ali je posle dve nedelje odustao i vratio se kući. Rekao je da su talasi na Atlantiku veliki i da je opasno. Pre nego što je otišao u Meksiko, V.F. je ostavio neke pare mom M.Đ, ali smo te pare dali njegovoj sestri, a deo smo poslali preko banke, o čemu postoje potvrde. Svi smo u šoku – kaže rođaka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.