KOKAIN OD MILIJARDU EVRA! Rekordnu količinu droge zaplenjenu u SAD naručio čovek označen kao DESNA RUKA DARKA ŠARIĆA?

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2019, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOKAIN OD MILIJARDU EVRA! Rekordnu količinu droge zaplenjenu u SAD naručio čovek označen kao DESNA RUKA DARKA ŠARIĆA?

Goran Soković označen je kao desna ruka osuđenog narko-bosa Darka Šarića.

Američki istražitelji proveravaju operativne informacije o navodnom učešću Pljevljaka Gorana Sokovića u nabavci kokaina pronađenog na brodu u Filadelfiji, do kojih su došli tokom saslušanja crnogorskih pomoraca i sprovođenja istražnih radnji protiv njih.

Njegovo ime navodno je pomenuo jedan od članova posade poreklom iz Južne Afrike. eđutim, istražitelji još nemaju čvrste materijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dokaze da bi raspisali poternicu za Sokovićem, već se proveravaju tragovi sa broda koji će biti upoređeni sa DNK uzorcima tog Pljevljaka.

Jedna evropska zemlja trebalo bi da dostavi FBI uzorak njegovog DNK. Tek kad se obave ta veštačenja znaće se više detalja.

Presudom Višeg suda u Beogradu, njemu je kao jednom od organizatora kriminalne grupe koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Evropu izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 godina.

Trenutno je u bekstvu, a posle zaplene 1,8 tona kokaina na jahti Maui u Urugvaju, Srbija je za njim raspisala poternicu. Po toj poternici je 2010. uhapšen u rodnim Pljevljima, ali je pušten nakon četiri dana jer tada nije postojao sporazum o međusobnom izručenju. Od tada mu se gubi svaki trag.

Prema pisanju američkih medija, istraga o švercu 18 tona kokaina zaplenjenih u Filadelfiji i dalje traje, a američki istražitelji došli su do podataka da postoji velika sumnja da je jedan od pomoraca sa broda na kojem je u Filadelfiji pronađeno oko 18 tona kokaina uspeo da izbegne hapšenje.

Prema saznanjima, posle opsežne istrage, utvrđeno je da postoje dokazi koji ukazuju da je na brodu bio još jedan pomorac iz Kotora koji je, slučajno ili namerno, pobegao pre nego što je počela akcija hapšenja. Proverava se da li je on napustio luku koju je brod posetio pre pristajanja u Filadelfiji, gde je pronađena enormna količina narkotika.

Nadležne službe SAD dobile su informacije da se na plovilu nalazi kokain, ali nisu znale gde je utovaren, kao ni kome je namenjena isporuka. Dobili su podatak da šverc vode državljani Crne Gore, uglavnom iz Kotora, pa su odmah zaključili da je reč o kriminalnoj grupi koja je organizovana u cilju šverca kokaina. Ipak, nakon hapšenja je otkriveno da te sumnje nisu u potpunosti tačne, odnosno da nisu svi moreplovci iz Crne Gore znali za tovar s kokainom, kao i da su druga lica organizovala nelegalni posao i trebalo da preuzmu narkotike.

Vrednost zaplenjene droge procenjena je na 1,3 milijarde dolara. Prvog dana pretresa pronađeno je 16,5 tona kokaina i tada je uhapšeno šest članova posade, od kojih su čak četvorica iz Crne Gore. Pronalaženje još tone i po kokaina usledilo je posle saslušanja članova posade broda, koji su uglavnom iz Crne Gore. Jedan od direktora Carinske i granične kontrole SAD (CBP) Kasi Darst potvrdio je da je ovo najveća zaplena narkotika u Americi u poslednjih 230 godina.

Kada je na brodu otkriven kokain, tamošnji istražitelji odmah su uhapsili Budvanina Ivana Đuraševića i Fonofavea Tijasagu, koji su radili na brodu. Oni su priznali da su tokom noći dobili nalog da sa 14 čamaca na brod pretovare džakove u kojima je bio kokain.

Odmah zatim, uhapšeni su i Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25) i Nenad Ilić (39) iz Crne Gore i Lauli Pulu. Kasnije je priveden još jedan državljanin Crne Gore. Kapetan broda brzo je oslobođen svih optužbi i pušten na slobodu.

BONUS VIDEO: Najlepša provalnica na svetu je VRELA HRVATICA: Procurio snimak njene PLJAČKE, a ono što je rekla na sudu ostaviće vas u ŠOKU (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.