KOBNA ZOZOVAČA: Ubio mi je majku a sada mi daje kobasice!

Izvor: Kurir, 28.Mar.2013, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOBNA ZOZOVAČA: Ubio mi je majku a sada mi daje kobasice!

Ostala sam bez najmilijih, ali i novca koji mi pripada na osnovu sudske odluke, kaže Danica Mićin

KIKINDA: Bol ne prestaje!

-Zašto se žživot tako nemilosrdno poigrao samnom? Svakoga dana ležem i budim se sa tim pitanjem.

I tako 15 godina. Moja majka Smilja je 1998. godine, od posledica trovanja zloglasnom “zozovačom”, ispustila dušu u bolničkom krevetu u najstrašnijim mukama. Godinu dana kasnije, mlađa sestra Dijana se ubila. Pucala je iz pištolja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sebi u glavu. Imala je sirotica tek 18 godina. Nije bila duševni bolesnik. Na taj korak se, verovatno, odlučila jer  nije mogla da preboli majčinu smrt. Prokleti bili oni koji su prodajući otrov u flašama, uništili moj, ali i tuđe živote.

Ovako za Kurir govori Danica Mićin (38) iz Kikinde,  koja je, nedugo nakon porodične tragedije, povela sudski spor protiv Miroslava Živadinovića, Anđelka Bitevića i Miladina Radića, ljudi koji na duši nose 43 osobe koja su preminule od posledica  masovnog trovanja  brljom, dok je 13 pretrpelo trajna oštećenja organizma.

-Iako je krajem 2010. godine Apelacioni sud u Novom Sadu presudio u moju korist, i obavezao Živadinovića i Radića da mi na ime naknade nematerijalne štete isplate 500 hiljada dinara, dosad nisam dobila ni paru. Bojim se da taj novac nikad neću dobiti. Suprug i ja jedva krpimo kraj sa krajem, školujući troje dece -ž žali se Danica.

Pritisnuta nemaštinom , ona je 2007. godine zaključila sa Anđelkom Bitevićem vansudskom poravnanje, koje je podrazumevalo da joj na ime pretrpljene duševne boli isplati 1.000 evra za nadoknadu troškova sahrane i podizanje nadgrobnog spomenika:

-Umesto gotovine, od njega sam dobila suhomesnate proizvode u vrednosti 1.000 evra. Odgovornost sa sebe za smrt moje majke, skinuo je paštetama i kobasicama. Grozno sam se osećala zato što sam zbog besparice, morala da na tako nešto pristanem- kaže ona.

Rakiju ni da vidi

U flaši ili u čašici, rakiju ne volim ni da vidim.  Strašno se nelagodno osećam, kad neko u mojoj blizini ispija rakiju- kaže Danica.

Neshvatljivo

Već godinama ne mogu da shvatim kako je neko bio u stanju da svesno  otruje ljude  metanolom da bi zgrnuo novac- u neverici je Danica.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

KOBNA ZOZOVAČA: Ubio mi je majku a sada mi daje kobasice!

Izvor: medio.rs, 28.Mar.2013

Ostala sam bez najmilijih, ali i novca koji mi pripada na osnovu sudske odluke, kaže Danica Mićin

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.