KO JE OGREBAO ZORANA MARJANOVIĆA? Apelacioni sud zatražio veštačenje brisa DNK pronađenog na ruci MUŽA PEVAČICE

Izvor: Press, 10.Okt.2018, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO JE OGREBAO ZORANA MARJANOVIĆA? Apelacioni sud zatražio veštačenje brisa DNK pronađenog na ruci MUŽA PEVAČICE

Apelacioni sud u Beogradu, koji je doneo rešenje o vraćanju optužnice u slučaju ubistva Jelene Marjanović, zatražio je da se veštači bris DNK pronađen na ogrebotini sa desne ruke osumnjičenog Zorana Marjanovića. Posle dve i po godine, u javnosti se prvi put pojavljuje informacija da takav biološki trag uopšte postoji.
Foto:Blic
Nije jasno zašto posle toliko vremena od zločina nije veštačen >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ovaj DNK, iako je postojanje tog traga dokumentovano. To je još jedan dokaz koliko je tužilaštvo loše odradilo istragu, na šta ukazuje i sam Apelacioni sud, pišu "Novosti".
- Tek sada saznajemo da postoji biološki trag sa Zoranove ogrebotine. Nejasno je zašto do sada nije utvrđeno od koga potiče. Međutim, čak i da je reč o Jeleninom DNK, to ne znači mnogo, jer je na Zoranu bilo svakako mnogo njenih tragova, s obzirom na to da su supružnici - navodi izvor lista iz suda.
Foto: S. Krstić / RAS Srbija
Zoran Marjanović izašao je iz zatvora
Pored ovoga, Apelacioni sud je zatražio i utvrđivanje starosti biološkog traga Jelene Marjanović na zadnjem sedištu njenog automobila "mercedes", dodatno telekomunikaciono veštačenje mobilnog telefona optuženog, kao i prostorno i vremensko veštačenje telefona bicikliste M. R.
Ovo su samo neki od zahteva za dopunu istrage, koju je, pored ostalih, zahtevao Apelacioni sud u Beogradu, ukidajući rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice protiv Zorana Marjanovića, optuženog da je ubio suprugu Jelenu 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči. Sud je naveo da u podignutoj optužnici nema dokaza koji potkrepljuju osnovanu sumnju da je Zoran ubio suprugu.


- Uvažene su žalbe branilaca Zorana Marjanovića, advokata Nikole Dumnića, Stefana Jokića, Veljka Delibašića i Aleksandra Zarića, koji su ukazali na niz propusta u istrazi, na kontradiktornosti i nelogičnosti u optužnici. U optužnici se postavljaju pitanja, a ne nude odgovori. To je pravno nedopustivo. Ne postoji nijedan dokaz koji bi ukazao na to da je Marjanović ubica - ističe njihov sagovornik.
Apelacioni sud mnogo toga zamera tužilaštvu, pre svega na traljavo odrađenoj istrazi, ali je izneo i niz zamerki na postojeća veštačenja i zatražio dopunu. Na to su ukazali i Marjanovićevi branioci.
Foto: Facebook
Jelena Marjanović ubijena je pre više od dve godine
- I Apelacioni sud je zatražio da se prostorno-vremenski veštače svi snimci sa kamera porodične kuće Jahovića u Crvenki, a ne samo jedan. Na drugom snimku, koji nikada nije dostavljen odbrani, vide se dve osobe, čovek i dete. Advokati smatraju da su to Zoran i mala Jana. Odbrana veruje da to ide Marjanoviću u korist i da je zato izostavljeno iz spisa - ukazuje sagovornik "Novosti".

Optužnica protiv Zorana Marjanovića vraćena je sada po drugi put na dopunu. Apelacioni sud je zatražio da se obavi i vremensko-prostorno veštačenje mobilnog telefona svedoka M. R., koji je u svojoj izjavi naveo da je video muškarca i ženu na nasipu u kritično vreme, a za koje tužilaštvo tvrdi da su Zoran i Jelena. To nije urađeno, iako je biciklista rekao da je kod sebe imao mobilni telefon.
- Razmatrajući žalbe advokata koji su osporili telekomunikacijsko veštačenje, Apelacioni sud je našao da su oni u pravu kada traže da se razjasni šta znači izraz "mirovanje telefona". Odnosno, na osnovu čega može da se decidirano utvrdi da je Marjanović namerno isključio mobilni telefon - ističe njihov izvor.
Retorička pitanja
Pošto u optužnici na više mesta postoje pitanja tužioca na koje nema odgovora, Apelacioni sud je našao da je to suprotno odredbama Zakona o krivičnom postupku. Reč je o retoričkim pitanjima, zbog kojih je nejasno od kakve su važnosti i šta ona dokazuju. To su, na primer, pitanja - odakle krv na zadnjem sedištu Jeleninog "mercedesa", gde je Zoranova jakna...

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.