KO ĆE KINI IZAĆI NA MEGDAN: Do kraja godine planiraju proizvesti vakcina dovoljno za skoro pola čovečanstva!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2021, 13:15

KO ĆE KINI IZAĆI NA MEGDAN: Do kraja godine planiraju proizvesti vakcina dovoljno za skoro pola čovečanstva!

Kina do kraja godine planira da proizvede tri milijarde doza vakcina što je ekvivalentno količini kojom bi se moglo vakcinisati skoro pola čovečanstva prvom dozom

Kina će do kraja godine najverovatnije proizvesti tri milijarde doza cepiva protiv kovida-19, rekao je u subotu zvaničnik Nacionalnog zdravstvenog povereništva (NHC).

- Imamo kapacitete da u drugoj polovini godine ispunimo zahteve za vlastitom potražnjom - rekao je Zeng Zongvei, koji takođe koordinira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << projekte vezane za razvoj cepiva.

Vlada je objavila najnovije podatke koji govore da se proizvodnja vakcina od 1. februara do 5. marta utrostručila, na pet miliona doza dnevno.

Vodeći proizvođač vakcina Sinovak Biotek je saopštio da je ovaj mesec udvostručio svoju godišnju proizvodnju na dve milijarde doza.

Kineska nacionalna farmaceutska grupacija Sinofarm je saopštila da će s početkom aprila moći svaki mesec da isporuči 100 miliona doza vakcina protiv kovida-19. Cilj grupacije je podići proizvodne kapacitete na tri milijarde doza godišnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.