KLAN VOLPEOVCI HARA SRBIJOM: Ko su braća koju sumnjiče da kontrolišu noćni život, trguju drogom i bave se reketiranjem?

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 08:51

KLAN "VOLPEOVCI" HARA SRBIJOM: Ko su braća koju sumnjiče da kontrolišu noćni život, trguju drogom i bave se reketiranjem?

Jedan od vođa je uhapšen u akciji policije.

Božidar B. (32), Dejan T. (39) i Radovan P. (35) iz Kragujevca, kao i Nemanja K. (30) iz okoline Knića, uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da otmu automobil "audi A4" od jednog mladića (28).

Oni se sumnjiče da su, su mladića od februara primoravali da prepiše svoj auto na Nemanju, na ime navodnog duga, preteći mu da će mu pucati u noge.

Policija je ovu četvorku uhapsila u Kragujevcu, neposredno nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što su pokušali da kod notara izvrše prenos vlasništva vozila. Određeno im je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu za pokušaj iznude, biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Aranđelovcu.

Svi uhapšeni su, inače, poznati kao pripadnici bande "volpeovci" iz kragujevačkog naselja Aerodrom. Tom grupom, kako veruju u policiji, rukovodi privedeni Božidar, koji je i jedan od nezvaničnih vlasnika poznate diskoteke u naselju Aerodrom, gde obezbeđenje drži njegov brat Marko (33).

- Prema operativnim saznanjima policije, ta grupa kontroliše gotovo ceo noćni život u Kragujevcu i sve poslove "s one strane zakona" u tom gradu. Braća Božidar i Marko se godinama vezuju za razna teška krivična dela, poput trgovine narkoticima, reketiranja i prebijanja. Međutim, do sada ni za jedno delo nisu odgovarali - rekao je izvor iz istrage.

Poslednji put ime ovog klana se našlo na stranicama crne hronike 2. aprila ove godine kada je u naselju Aerodrom došlo do pucnjave u kojoj je lakše ranjen jedan od vođa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.