KITIŠ CVEĆEM SVAKOG OSVAJAČA: Tramp šalje američke bombardere na Zagreb, Hrvati nemaju kud

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2020, 17:06

"KITIŠ CVEĆEM SVAKOG OSVAJAČA": Tramp šalje američke bombardere na Zagreb, Hrvati nemaju kud

Ulazak B-52 očekuje se oko 16:14 na dubrovačkom području odakle će uz obalu leteti prema Kvarneru, a zatim prema Zagrebu.

U okviru NATO aktivnosti Hrvatsku će tokom 45 minuta danas, po nalogu Trampa, nadletati američki bombarder B-52 u pratnji aviona hvatskog ratnog vazduhplovstva, saopštila je Ambasada SAD u Zagrebu.

- Danas u okviru zajedničke NATO aktivnosti ''Allied Sky'', američki avioni B-52 preleteće područja svih zemalja članica NATO saveza u Severnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Americi i Evropi - navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom fejsbuk profilu Ambasade SAD.

Američki avion B-52, prilikom preleta Hrvatske pratiće, dodaje se, avioni Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, udruženo, kako su uvek i radili sa jačima od sebe.

- Ulazak B-52 u hrvatski vazdušni prostor očekuje se oko 16:14 na dubrovačkom području odakle će uz obalu leteti prema Kvarneru, a zatim prema Zagrebu. Izlazak iz hrvatskog vazdušnog prostora predviđen je oko 16:59 sati na području Bregane - navodi se u saopštenju Ambasade SAD.

Čuveni srpski pesnik, Jovan Dučić, pred smrt je spevao stihove o Hrvatima. Jedan od njih, koji se može primeniti na ovu situaciju glasi, s obzirom da dominacija SAD povređuje suverenitete mnogih zemalja: "Kitio si cvećem svakog osvajača".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.