KIŠA PROJEKTILA POGODILA IZRAELSKE GRADOVE: Rakete ispaljene iz Pojasa Gaze (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 20:53

KIŠA PROJEKTILA POGODILA IZRAELSKE GRADOVE: Rakete ispaljene iz Pojasa Gaze (VIDEO)

Milioni Izraelaca kriju se u skloništima, sirene za vazdušnu opasnost odjekuju širom zemlje

Kiša projektila pogodila je izraelske gradove, a rakete su ispaljene iz pojasa Gaze. Tokom dana je Izrael izvršio snažno bombardovanje Pojasa Gaze, da bi potom Hamas još jače uzvratio salvom raketa.

Hamasova Brigada Al-Kasam je najavila osvetu zbog likvidacije nekoliko istaknutih komandanata i lidera Hamasa koje su pripadnici bezbednosne izraelske službe Šin Bet u koordinaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa Izraelskim odbrambenim snagama likvidirale u bombardovanju tokom dana.

Ubijeni komandanti su identifikovani kao: Basem Isa, komandant gradske brigade Hamasa u Gazi; Džama Tahla, šef njene sajber komande i odgovoran za poboljšanje tačnosti raketa grupe;

Džamal Zabeda, šef istraživanja i specijalnih projekata u odeljenju za proizvodnju municije; Hazem Hatib, glavni inženjer Hamasa u odeljenju za municiju; Sami Radvan, vođa Hamasovog tehničkog obaveštajnog odseka; Valid Smali, odgovoran za industrijsku opremu u odeljenju za proizvodnju oružja Hamasa.

Tom prilikom je poginuo veliki broj Palestinaca, a pred veče je počeo snažan napad raketama "kasam" na izraelske gradove, kao osveta za napad na Pojas Gaze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.