ČEKA NAS LUDO VREME! Stigla informacija iz RHMZ - ovo je prognoza do SREDINE JUNA, neće vam se svideti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 19:14

ČEKA NAS LUDO VREME! Stigla informacija iz RHMZ - ovo je prognoza do SREDINE JUNA, neće vam se svideti!

Sveže vreme za ovo doba godine.

Do kraja maja mogu se očekivati obilne padavine i znatno svežije vreme za ovo doba godine, a pljuskovi i do polovine juna, rekla je prognostičar Hidrometeorološkog zavoda Srbije Dragana Broćović i dodala da je danas dat narandžasti meteoalarm.

Za gotovo celu Srbiju kao i pojedine delove Beograda na snazi je narandžasti meteoalarm koji upozorava na opasne vremenske pojave, odnosno na obilnije padavine sa sugradicom ili gradom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upozorila je za Tanjug Broćović.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

- Iako je vreme hladnije u odnosu na predhodnu godinu, kiša nije neuobičajna pojava za mesec maj s obzirom da ga odlikuje nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavine - rekla je Broćović i podsetila na obilne padavine u maju 2014. godine, kada je poplavljen Obrenovac.

Za vikend nas očekuje kratkotrajni prestanak padavina kao i sunčano, toplije vreme, sa temperaturama i do 27 stepeni.

Meteorolog Đorđe Đurić naveo je da nas tokom nedelje očekuje veoma promenljivo vreme. Nakon grmljavinskih nepogoda koje su se dogodile u popodnevnim satima, ističe da nas slično vreme očekuje sve do vikenda, uz temperature koje će pojedinim danima biti čak i ispod proseka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.