KINESKI PREDSEDNIK ODLUČAN: Nacionalno jedinstvo na Tibetu mora biti sačuvano

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2020, 20:04

KINESKI PREDSEDNIK ODLUČAN: "Nacionalno jedinstvo na Tibetu mora biti sačuvano"

Amerikanci se služe trikovima kako bi uneli razdor

- Kina mora da izgradi "neosvojivu tvrđavu" kako bi očuvala stabilnost na Tibetu, zaštitila nacionalno jedinstvo i obrazovala mase u borbi protiv separatizma - izjavio je kineski predsednik Si Đinping na sastanku viših zvaničnika Komunističke partije.

Na sastanku viših zvaničnika Komunističke partije o budućnosti vladavine na Tibetu, kineski predsednik Si Đinping je pohvalio dosadašnja postignuća i nadležne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zvaničnike, ali je istakao da je potrebno uložiti više napora kako bi se obnovilo i osnažilo jedinstvo u regionu.

- Političko i ideološko obrazovanje trebalo bi da bude osnaženo u školama na Tibetu kako bi se "zasadilo seme ljubavi prema Kini u dubini srca svake mlade osobe - rekao je kineski predsednik.

Obavezujući se da će dovesti do izgradnje ujedinjenog, novog, modernog, socijalističkog Tibeta, Si je rekao da Kina mora da ojača ulogu Komunističke partije u regionu i da bolje integriše etničke grupe. Predsednik je dodao da tibetanski budizam mora da se prilagodi socijalizmu i uslovima u Kini.

Kineska politika prema Tibetu dospela je u fokus ponovo u toku ove godine, usled pogoršanja odnosa ove zemlje sa Sjedinjenim Državama. Američki državni sekretar Majk Pompeo je u julu rekao da će SAD ograničiti izdavanje viza za neke kineske zvaničnike koji su umešani u blokadu pristupa Tibetu za diplomate i u "kršenje ljudskih prava", i istakao da Vašington podržava "smislenu autonomiju" za Tibet.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.