KC Niš dobio novi ultrazvuk namenjen najmlađim pacijentima

Izvor: Kurir, 10.Feb.2014, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KC Niš dobio novi ultrazvuk namenjen najmlađim pacijentima

Direktor klinike dr Zoran Radovanović istakao da se upotrebom aparata obezbeđuje bolje lečenje pacijenata i kvalitetnije usluge za čak 2,5 miliona ljudi

Klinički centar u Nišu (KCN) dobio je nov ultrazvučni aparat, koji je smešten u prostorijama za dečje interne bolesti. On je jedinstven po svojim najsavremenijim tehničkim mogućnostima, kojima će omogućiti ranu dijagnostiku i praćenje zglobnih oboljenja naših najmlađih stanovnika. Isti aparat biće namenjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i specijalizovanoj dijagnostici poremećaja centralnog nervnog sistema i srca novorođenčadi.

- Ovaj aparat je od izuzetnog značaja za male pacijente, a osnovni cilj njegove upotrebe jeste što bolje lečenje pacijenata i kvalitetnije pružanje usluga za čak 2,5 miliona ljudi koji se obraćaju za pomoć našem kliničkom centru - rekao je direktor KC Niš prof. dr Zoran Radovanović.

Šef odseka za dečju reumatologiju prof. dr Jelena Vojinović istakla je da KC Niš sada jedini u Srbiji raspolaže takvim aparatom.

- Naše odeljenje je po kvalitetu značajno i u nacionalnim okvirima, ali i u regionu, pa se kod nas leče i pacijenti iz okolnih zemalja. Ovo je aparat najsavremenijih tehničkih mogućnosti, kojim može da se pohvali tek nekoliko evropskih centara. Visoko je specijalizovan za ultrazvučnu dijagnostiku površnih tkiva, dominantno zglobova kod dece, a unapređuje kvalitet dijagnostike u ovoj oblasti. Takođe omogućava primenu neonatalne sonde, zbog čega će njime moći da se obavlja i rani ultrazvuk centralnog nervnog sistema novorođenčadi, ali i srca i pregled svih drugih organa - objasnila je dr Vojinović.

(J. R.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.