KAŠNJENJA ISPORUKA VAKCINA I SRBIJA: Ministarka Kisić Tepavčević otkrila sve o revakcinaciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2021, 18:19

KAŠNJENJA ISPORUKA VAKCINA I SRBIJA: Ministarka Kisić Tepavčević otkrila sve o revakcinaciji

Ministarka odgovorila i na pitanje zašto se ne vakcinišu svi u staračkim domovima

Nema bojazni da se u Srbiji dogodi situacija kao u praktično svim zemljama Evropske unije gde, usled slabijeg planiranja i trošenja prvih isporuka svih doza vakcina protiv kovida-19 - posle čega je usledilo smanjenje isporuka cepiva od strane proizvođača - sada mora da se odlaže revakcinacija onih koji su primili prve doze.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Tri nedelje nakon prve doze biće revakcinisani svi koju su se vakcinisali. Ima doza za sve - rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Na pitanje zašto se ne vakcinišu svi u staračkim domovima, ministarka kaže da je to slučaj samo tamo gde ima makar jedan aktivan slučaj zaraze.

- Ne vakcinišu se samo tamo gde je takva epidemiološka situacija da ima makar jedan slučaj i čeka se da pre dvostruke doze prođe maksimalni inkubacioni period od poslednjeg slučaja jer su tada povoljni epidemiološki uslovi. Znači, svi koji su dobili prvu dozu, dobiće i drugu nakon tri nedelje, a što se tiče staračkih domova to jeste prioritet, odnosno povoljna epidemiološka situacija - rekla je ministarka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.