KARDIOLOG MITROVIĆ IZ URGENTNOG CENTRA UPOZORAVA: Promena vremena može biti kobna - ne smete ignorisati TRI SIMPTOMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2021, 09:37

KARDIOLOG MITROVIĆ IZ URGENTNOG CENTRA UPOZORAVA: Promena vremena može biti kobna - ne smete ignorisati TRI SIMPTOMA

Mnogi su ovih dana umorni, bezvoljni, dekoncentrisani... Zbog temperatura trpi ceo organizam, naročito srce - to beleže i lekari Urgentnog centra.

Kardiolog Urgentnog centra Predrag Mitrović kaže da varijacije u temperaturi loše utiču na organizam i da ljudi ne smeju da ignorišu gušenje, bol u grudima, kao ni povišen ili snižen krvni pritisak.

Iz vrućine u nevreme, tako se očekuje da bude ovoga vikenda.

Predrag Mitrović, kardiolog Urgentnog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekao je u Dnevniku RTS-a da vremenske prilike definitivno utiču na organizam.

Povećen je broj pregleda, kojih je noćas bilo 119, navodi Mitrović.

- Gušenje je osnovni simptom, bol u grudima. Od bolesnika, najčešće se javljaju oboleli od srca, naročito hronični bolesnici - dodao je Mitrović i istakao da je najčešći poremećaj srčanog ritma.

Javljali su se, napominje, i zdravi ljudi, sa gušenjem i pritiskom na grudima.

Mitrović kaže da je među pacijentima bilo i onih koji imaju produženi kovid, ali da je, kada dođu u Urgentni centar, teško utvrditi da li neka pojava ima uzrok u kovid infekciji.

Upozorio je da su simptomi koje građani ne smeju da ignorišu gušenje, bol u grudima, povišen ili snižen krvni pritisak.

- Biće varijacija temperature, meteorolozi očekuju od pet do osam stepeni, što je katastrofa za organizam - naglašava Mitrović.

Međutim, moguće je zaštititi se.

- Možemo da održavamo našu mikroklimu. Bitno je da sedimo u prostoriji, ili da budemo napolju, ali da nemamo varijaciju temperature - zaključuje Mitrović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.