KARADŽIĆ POSLE PRESUDE POSLAO PORUKU: Srpski narod i ja zajedno sa njim smo već POBEDILI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2019, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KARADŽIĆ POSLE PRESUDE POSLAO PORUKU: Srpski narod i ja zajedno sa njim smo već POBEDILI!

Radovan Karadžić, posle presude kojom je danas osuđen na kaznu doživotnog zatvora, poslao je poruku koju je za RTRS iz Haga ispričao advokat i član tima odbrane Karadžića, Marko Sladojević.

- Srpski narod i ja zajedno sa njim smo već pobedili. Republika Srpska je stvorena, a srpski narod slobodan je u vlastitoj državi. Žrtva koju ja podnosim je manja od drugih. Hiljade i hiljade mladića je svojim životima izgradilo Republiku Srpsku. Mnogi su postali ratni invalidi. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Najveće žrtve su podnele majke, čiji su sinovi, najčešće sinovi jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve - preneo je Sladojević reči Karadžića, sa kojim je, navodi, posle presude razgovarao oko pola sata.

Prema rečima advokata, Karadžić je poručio da je jalova osveta Haškog tribunala i da mu, kao starcu, ne može ništa.

- Nismo se predavali ni kada je bilo daleko teže, pa ni ovako utamničen neću nikada prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kom su stradala sva tri naroda. Svaki rat, naročito građanski, izrodi počinjene zločine koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala. Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Zato uvek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad nas - Republiku Srpsku - poruka je Karadžića, kome je danas preinačena ranija presuda od 40 godina i izrečena kazna doživotnog zatvora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KARADžIĆ POSLE PRESUDE PORUČIO: Srpski narod je pobedio, Hag mi ništa ne može; Ponosno čuvajmo Republiku Srpsku (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2019

Advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, Marko Sladojević u izjavi za RTRS, preneo je šta je prvi predsednik Republike Srpske poručio srpskom narodu posle izricanja presude Advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, Marko Sladojević u izjavi za RTRS, preneo...

Nastavak na Večernje novosti...

Karadžić: Srpski narod i ja zajedno sa njim smo već pobedili

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Mar.2019

BEOGRAD - Radovan Karadžić, posle presude, poslao je poruku koju je za RTRS iz Haga ispričao advokat i član tima odbrane Karadžića, Marko Sladojević..."Srpski narod i ja zajedno sa njim smo već pobedili. Republika Srpska je stvorena, a srpski narod slobodan je u vlastitoj državi. Žrtva koju...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.