KAPACITETI KOVID BOLNICE U SMEDEREVU PUNI: Građani pokrenuli akciju prikupljanja alkohola

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2020, 17:43

KAPACITETI KOVID BOLNICE U SMEDEREVU PUNI: Građani pokrenuli akciju prikupljanja alkohola

Kapaciteti kovid bolnice Smederevo su puni.

Hospitalizovano je 159 pacijenata. Od toga, 60 je kovid pozitivno.

U prethodna tri dana preminula su dva kovid pozitivna pacijenta iz Beograda.

Prema rečima direktora Opšte bolnice "Sveti Luka" u Smederevu, Dr Nenada Đorđevića, nema prostora za proširenje kapaciteta.

Bolnica je već proširila kapacitet, jer je prvobitno raspolagala sa 130 kreveta. Pet bolničkih odeljenja je pretvoreno u kovid >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zonu.

Ovde su zbrinuti pacijenti iz Beograda, ali i drugih gradova. Sedam pacijenata je na respiratoru. Bolnica  je imala deset, a ovih dana dobila je još pet respiratora.

U bolnici tvrde da imaju sve što im je potrebno od opreme. Jedini problem predstavljaju manje količine zaliha alkohola, te je Grad Smederevo nabavio urgentno za Opštu bolnicu i Dom zdrava 1.000 litara alkohola.

I građani su pokrenuli donatorsku akciju. Fejsbuk grupa "Slobodan grad Smederevo", portali Sdkafe Smederevo i Podunavlje.info pozvali su sugrađane da doniraju alkohol.

 Odziv je odličan. Za samo nekoliko dana, prikupljeno je više od 800 litara medicinskog alkohola. Akcija traje do kraja sedmice.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.