KANADA U ŽALOSTI ZA POGINULIM PUTNICIMA OBORENOG AVIONA U IRANU: Tražimo pravdu i insistiramo na odgovornosti (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KANADA U ŽALOSTI ZA POGINULIM PUTNICIMA OBORENOG AVIONA U IRANU: "Tražimo pravdu i insistiramo na odgovornosti" (FOTO/VIDEO)

Oko 2.000 ljudi okupilo se na komemoraciji u Torontu, na univerzitetu, i odalo poštu nastradalima

Kanada se oprostila od nastradalih prilikom rušenja ukrajinskog aviona u Iranu prošle nedelje, kada je poginulo 57-oro državljana te zemlje. U Danu žalosti održana je komemoracija u Edmontonu, gde je premijer Džastin Trido poručio da je cela zemlja ujedinjena u bolu sa porodicama nastradalih. Poginulo je svih 176 putnika i članova posade.

Prvi čovek kanadske vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je poručio da će tražiti pravdu za nastradale sunarodnike i insistirati na odgovorima od iranskih vlasti.

- Zahvalio bih se porodicama nastradalih što su nam dozvolili da budemo sa njima i pokažemo našu ljubav za njih u vreme duboke, nezamislive tuge. Širom Kanade ujedinjeni smo u ovo vreme ispunjeno bolom. Svi Kanađani su bili slomljenog srca kada su čuli da je avion pao, a šokirani i ljuti kada su saznali da ga je oborio iranski projektil - rekao je Džastin Trido.

. Skupu se obratila potpredsednica vlade koja je takođe poručila da Kanada traži zadovoljenje pravde za nastradale.

Iranske vlasti su priznale da je tamošnja vojska projektilom greškom oborila ukrajinski avion. Prethodno je Teheran odbacivao krivicu za tu tragediju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.