KAKO SE U INDIJI DESIO SVEOPŠTI VUHAN: Potresne slike mrtvih, eksplozija korone i gluva vlast (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2021, 14:09

KAKO SE U INDIJI DESIO SVEOPŠTI VUHAN: Potresne slike mrtvih, eksplozija korone i "gluva" vlast (FOTO/VIDEO)

Iako su naučnici upozoravali na novu varijantu virusa, indijski zvaničnici ih nisu slušali

Panel indijskih naučnika upozorio je početkom marta zvaničnike na pojavu nove, zaraznije varijante korona virusa.

Uprkos upozorenju, četvoro naučnika izjavilo je da savezna vlada nije pokušala da nametne velika ograničenja kako bi zaustavila širenje virusa, preneo je danas "Gardijan" pozivajući se na Rojters.

Milioni ljudi, uglavnom bez maski, prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su verskim festivalima i političkim skupovima koje su održali premijer Narendra Modi, lideri vladajuće stranke Baratija Džanata i opozicioni političari.

U međuvremenu, desetine hiljada poljoprivrednika nastavilo je da kampuje na ivici Nju Delhija protestujući zbog Modijevih promena poljoprivredne politike.

Indija je u subotu zabeležila još jedan rekord od 401.993 novih slučajeva korona virusa, dok broj preminulih od kovid-19 u poslednja 24 sata iznosi 3.523.

Stručnjaci veruju da su stvarne cifre daleko veće.

Na sve to rano jutros izbio je požar u kovid bolnici na zapadu Indije u kome je nastradalo 18 ljudi.

Indijska varijanta je "ušla" u najmanje 17 zemalja, uključujući Britaniju, Švajcarsku i Iran, što je dovelo do toga da je nekoliko vlada zatvorilo svoje granice za ljude koji putuju iz Indije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.