KAKO DA NE UPROPASTITE SOPSTVENO DETE Festival porodica u KC Grad 16. i 17. septembra

Izvor: Blic, 07.Sep.2017, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKO DA NE UPROPASTITE SOPSTVENO DETE Festival porodica u KC "Grad" 16. i 17. septembra

Sve mame i tate, ili oni koji to žele da budu, moći će 16.i 17. septembra da prisustvuju radionicama, kursevima i tribinama o roditeljstvu, u okviru Festivala porodica. Festival naziva "Roditeljski" biće održan u KC "Grad".

- Cilj je promocija roditeljstva, podrška i pomoć mladim roditeljima, promocija nataliteta, ali pre svega organizovanje samo prve u nizu manifestacija koje služe za umrežavanje udruženja, organizacija i pojedinaca koji se bave temoama važnim za roditelje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Takođe, govoriće se o takozvanim vrućim temama o kojima se priča mnogo a neprecizno, kao što su čuvanje krvi iz pupčanika za matične ćelije ili vakcinacija - rekli su organizatori.

Na tribinama će učestvovati genetičari, neonatolozi, molekularni biolozi, epidemiolozi, virusolozi, psiholozi, pedagozi, nastavnici, babice, roditelji, pisci, blogeri... Takođe, podstiče se i aktivno učešće posetilaca u debatama.

Program za subotu, 16. septembar

Prvi kurs koji očekuje posetioce je Kurs preživljavanja, koji podrazumeva psihološku i fizičku pripremu za porođaj i razgovor o prevladavanju negativnih stereotipa, strahova, izboru lekara, porodilišta, za i protiv prirodnog porođaja, korisne informacije za podršku budućim roditeljima...

Zatim sledi kurs o genetskoj kontroli, koji otvara temu koliko su nam dostupne analize rane genetske kontrole ploda. Treći kurs i poslednji planiran za taj dan jeste Znanje dostupno svima, odnosno kurs brzog učenja.

Uslediće humanitarni kutak prikupljanja predmeta i slatkiša za decu iz Zvečanske, Tiršove i Instituta za majku i dete, kao i korisne radionice.

Joga za trudnice i bebe, masaža i kozmetika za bebe, dojenje, povijanje - neke su od dostupnih radionica. Roditelji će moći da međusobno razmenjuju stvarčice za decu.

Program za nedelju, 17. septembar

Tokom drugog dana će se razgovarati o roditeljstvu kao inspiraciji, na kakvu podršku od države i društva mogu da računaju roditelji, kako da ne upropastite sopstveno dete (pitanje interaktivnih igračaka, kompjuterskih igrica, priča za laku noć, pozorišta; kako se razgovara sa detetom, bezbednost dece na internetu, kako izabrati jaslice, vrtić i igraonice, deca i sport), o avanturi zvanoj vaspitanje (vaspitni stilovi), roditeljstvu novog doba i vakcinaciji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.