KAFETINI, KONDOMI, AFRIČKA ŠLJIVA Novobeograđani poslednjih dana bruje o NESVAKIDAŠNJEM AUTOMATU

Izvor: Press, 09.Avg.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAFETINI, KONDOMI, AFRIČKA ŠLJIVA Novobeograđani poslednjih dana bruje o NESVAKIDAŠNJEM AUTOMATU

Posle bankomata, kondomata, automata za kafu, sokove i grickalice, kao i onih za plaćanje parkinga, Beograd je dobio novu vrstu automata - apotekomat.
Foto:blic
Na uglu Nehruove i ulice Jurija Gagarina na Novom Beogradu postavljen je automat u kome građani mogu 24 časa dnevno da obnove svoje zalihe lekova, ali i da kupe kondome, prezervative, test za trudnoću i ostale faramaceutske potrebštine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pa čak i Afričku šljivu za potenciju.
Svoje potpuno iznenađenje postojanjem ovog automata jedna Beograđanka je podelila na svom Tviter nalogu.
Novi apotekarski automat privukao je veliku pažnju tviteraša ne samo zbog svog postojanja već i zbog svoje lokacije, budući da se tik pored automata nalazi sprava za pravljenje sladoleda u korenetu, pa su se komentari ispod posta nizali jedan za drugim.
Dok su se jedni pitali da li se naplaćuju i korneti drugi su ipak tražili nabavku lekova koji nedostaju.

- Šteta što nema bromazepan za poneti - našalio se jedan tviteraš.

Bilo je i onih koji su pohvalili postojanje ovog jedinstvenog automata uz reči da je odlično "za momente nužde".
- Pogledajte šifru i cenu ispod proizvoda koji kupujete, potom ubacite papirni novac u čitač, ukucajte šifru željenog proizvoda na tastaturi i sačekajte da aparat izbaci birani proizvod- da je ovaj automat "normalan" kao i svi ostali postojeći automati govori činjenica da postoji klasično upustvo koje objašnjava kako kupac može uzeti svoj farmaceutski proizvod.
Ono što je jako interesovalo tviterše su cene proizvoda. Budući da se radi o automatu "za hitne potrebe" cene su neznatno veće nego u apotekama te je za tablete protiv bolova u grlu neophodno izdvojiti od 490 do 550 dinara, a za dečije maramice 210 dinara.

Na automatu nije istaknuto u čijem je vlasništvu ova mala samouslužna farmaceutska radnja, te nismo bili u prilici da dobijemo informacije da li ovakvi automati postoje i u drugim delovima Beograda.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.