Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 11:53

"KADA BI SVI NOSILI MASKE, DRUGE MERE NAM NE BI TREBALE" Dr Kisić oštro osudila ponašanje građana - brojke su alarmantne!

Ona je navela da se svakoga dana ulaže veliki trud da se organizuje zdravstveni sistem i da se testira mnogo veći broj ljudi.

Članica Kriznog štaba, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas je epidemiološka situacija u Srbiji alarmantna, jer se svakodnevno registruje veliki broj zaraženih, hospitalizovanih i umrlih od korona virusa.

Istovremeno je istakla da kada bi svi nosili maske i držali distancu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << druge mere ne bi bile ni potrebne.

- Ako gledamo odnos hospitalizovanih i onih koji su otpušteni, poslednjih dana imamo plus 300, što znači da nam je svakoga dana potrebno 300 novih postelja. Taj broj je nešto što je zaista alarmantno - rekla je Kisić Tepavečević.

Kisić Tepavčevićeva oštro je osudila ponašanje ljudi koji su juče pohrlili u tržne centre povodom tzv. crnog petka.

Ona je navela i da je bitno istaći da se u svim ustanovama socijalne zaštite striktno sprovode mere.

- Nama su korisnici i naši građani prioritet, ali ako poredimo rezultate s drugim zemljama, vidimo da su ovi procenti manji nego u drugim zemljama, ali to nam nije nikakav reper - navodi ministarka.

Još jednom je objasnila zašto su bile rigoroznije mere na početku epidemije, kada je stepen obolevanja bio manji.

- Jeste bila ideja da se zaštite oni koji su bili najugroženiji. Najstariji su, kao najodgovorniji deo nacije, prihvatili sve preporuke - navodi Kisić Tepavčevićeva i dodala da je i sada najveći procenat obolelih u grupi do 60 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.