KAD ZAGRME SRPSKI AVIONI: Digla su se krila naše armije, ovako piloti izvode taktičke vežbe (FOTO, VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2018, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAD ZAGRME SRPSKI AVIONI: Digla su se krila naše armije, ovako piloti izvode taktičke vežbe (FOTO, VIDEO)

Prvog dana vežbe leteli su transportni avioni AN-26

Taktička vežba vazduhoplovstava Srbije i Rumunije "Er solušn 2018" (Air Solution 2018) počela je danas u vazdušnom prostoru dve zemlje uz učešće lovačke, lovačko-bombarderske i transportne avijacije i helikopterskih jedinica angažovanih na zadacima traganja i spasavanja.

Pročitajte i:

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, pripadnici vazduhoplovnih snaga Srbije i Rumunije izvršavaće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom trodnevne vežbe zadatake kontrole i zaštite vazdušnog prostora, rešavanja kriznih situacija u vazdušnom prostoru u graničnom pojasu izmedju dve zemlje kao i zadatke vazduhoplovne podrške i traganja i spasavanja.

iz sastava RV i PVO Vojske Srbije, i Spartan C-27 iz sastava rumunskih vazduhoplovnih snaga, koji su prevezli ljudstvo i tehniku dok su nakon preleta aviona orao u Rumuniju, na aerodrom "Batajnica", u pratnji lovaca MiG-29 RV i PVO, sletela dva aviona

MiG-21 rumunskog Ratnog vazduhoplovstva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.