KAD BI SIN NOĆU PLAKAO, ON JE USTAJAO, PRESVLAČIO GA Ovaj intervju je Mirjana Samardžić dala posle samo 7 godina braka

Izvor: Piplmetar.rs, 09.Sep.2017, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAD BI SIN NOĆU PLAKAO, ON JE USTAJAO, PRESVLAČIO GA Ovaj intervju je Mirjana Samardžić dala posle samo 7 godina braka

Juče nas je u 81. godini napustio voljeni Ljubiša Samardžić, jedan od naših najboljih glumaca. Nakon velike tragedije koju su on i Mirjana Samardžić preživeli kada im je umro sin Dragan u 34. godini od leukemije, izgleda da se nikad nije potpuno oporavio.
Već smo na Piplmetru objavili njegov poslednji intervju. Pisali smo i o tome kako su preživeli tu strašnu roditeljsku tragediju kada im je umro sin Dragan, pisali smo o divnoj ljubavi i o tome kako su se upoznali Ljubiša i Mirjana >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Samardžić.
Sada vam izvlačimo iz sećanja intervju koji je Mirjana Samardžić dala hrvatskim medijima pre 47 godina, odnosno davne 1970. Govorila je o tome kako je Ljubiša bio brižan muž i otac.
– Ispada da je Ljubiša vrlo brižan otac?

– O, vrlo brižan, brižniji od mene. On je toliko brižan da ga ja zovem mama, a on mene tata. Mali (sin Dragan, prim. nov.) čak kaže da ga je Ljubiša rodio, a ne ja! Prema tome, ja kao majka samo poziram. Kad Dragan noću zaplače, on se ustaje, on je taj koji ga ujutro hrani mlekom, oblači, čak i onda kad u šest mora na snimanje. Meni je to naprosto neshvatljivo, ali mi, moram priznati, odgovara. Mali ga jako voli.

– Zašto je takav?
– Da bi čovjek bio takav, on se takvim mora roditi. Osim toga, mislim da je na njega uticao život i odgajanje u njegovoj porodici. Tamo je sve to video.
– Ljubiša je i dobar otac i dobar muž. Kako mu uzvraćate?

– Na to pitanje trebao bi on odgovoriti. Sav moj život vezan je uz njega. Oženio se mnome kad sam još bila u školskoj klupi. Ako sam otada s njim, ako se od njega ni trenutak nisam odvajala, onda je i to neki način vraćanja.
– Pretpostavljam da baš nije lagano biti supruga poznatog glumca. Kako se snalazite, utiče li to na vaš bračni život?

– Na posao glumca gleda kao i na svaki drugi posao. Zbog toga živi normalnim životom, što znači da se razlikuje od većine glumaca. On nije boem, ne voli kafane, već kuću i domaće ognjište. Ne oseća potrebu da ode u kafanu, da ostane do duboko u noć. Kad bi to uradio ne bih mu zamerila. U sedam godina, koliko se znamo, nikada to nije uradio.
– Ako jednog dana ipak uradi?

– Ja mu verujem sve do momenta dok se na svoje oči ne uverim u suprotno. Smatram da je pre braka prošao ono što je trebalo. Ne bih poverovala nikakvim pričama o njemu iz usta drugih.
– O mužu sami superlativi. Nabrojte. onda, pet njegovih pozitivnih osobina?

– To je veoma teško. Recimo, on je zaista dobar čovek, spreman da pomogne svakome, neiskvaren, nežan, pažljiv.
– Ima li, zaboga, nešto što je negativno?
– Veoma je naivan, odviše veruje ljudima. Sva je sreća što je mene oženio jer ja u tom pogledu nisam kao on. Naprosto, ne dopuštam da ga ljudi zbog njegove naivnosti iskorištavaju.

– Odakle ta osobina?
Mirjana: Evo ga tu pa neka odgovori sam.
Ljubiša: To je valjda u čovekovom karakteru.

– Gledali ste ga na filmu. Je li ga hvalite ili kritiikujete?
– Kriitikujem i to za vreme projekcije kako ne bih zaboravila neku scenu. On to dobro podnosi, ali mi se čini da bi više voleo kad bih mu malo podilazila.

– Imate li zajednički hobi?
– Muziku i putovanja. Kad putujem volim da je to „na sigurno“, a ne avanturistički. Možda je tako i zbog Dragana. Za nas je ipak najvažnije da smo svi zajedno.
– Zapada li Ljubiša u krize?

– Verujem u to, ali nisam ih osetila, on me tim problemima ne opterećuje. Ne znam zašto. Da li zbog toga što je takav čovek, ili zato što naprosto želi da me poštedi. On veruje da sve što nije lepo mora proći, a to je divno.
– Uz glumca koji sad ima, sad nema ulogu, pa prema tome sad ima i sad nema novaca, nije lagano voditi kuću?
Wikipedia foto – Naravno da nije. Nikada ništa ne možete planirati, reći: e, taj mesec ćemo ovako, a onaj onako, jer jedan živite s dvesta hiljada, drugi s trista, treći ko zna s koliko. On, međutim, nikada ne dopušta da to osetim, da o tome brinem.
– Kako vi njemu pomažete?

– Nastojim da oseti miris domaćeg ognjišta u svakom pogledu. Zato insistiram na zajedničkom ručku, večeri, zato se on neprestano javlja kući telefonom.
UMRO LJUBIŠA SAMARDŽIĆ U 81. GODINI Ovo je njegov zadnji intervju
POTRESNA SUDBINA LJUBIŠE SAMARDŽIĆA Sin mu umro u 34. godini od leukemije, a on polako venuo i na kraju svenuo
MAJKA JE ZAGOVALA DRUGU, ON JE HTEO SAMO NJU Kako su se upoznali Ljubiša i Mirjana Samardžić
Bili su muž i žena u više od 25 filmova, evo šta je Ljubiša Samardžić mislio o Mileni Dravić
Prevod na srpski: Piplmetar/ Razgovarao: Krešo Špeletić, snimio: Vlado Duić (Start, avgust 1970.)/Yugopapir

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.