Južni vetar: Serija koja će ostati na duže staze”

Izvor: B92, 18.Feb.2020, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južni vetar: "Serija koja će ostati na duže staze”

Na Radioteleviziji Srbije počelo je emitovanje novih epizoda serije koju su gledaoci, čini se, jedva dočekali.

Nastavak serije Južni vetar - rađene po jednom od najpopularnijih filmova poslednjih godina - rasplamsao je strasti na društvenim mrežama i pokrenuo rasprave o novim glumcima, upotrebi psovki, ali i pitanje da li se ovako normalizuje kriminal.

Južni vetar je bio najgledaniji film u bioskopima u Srbiji tokom 2018. godine.

Film >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prati život Petra Maraša, mladog kriminalca iz Beograda, a serija počinje tamo gde se delo reditelja Miloša Avramovića završava - Petrovim odlaskom u zatvor.

Dok je u on u zatvoru, njegova ekipa nastavlja sa krađama. ali je vođstvo preuzeo Car, kog tumači Predrag Miki Manojlović. U filmu je ovu ulogu igrao Dragan Bjelogrlić.

Filmski kritičar Dimitrije Vojnov na Tviteru je pohvalio i glumce i reditelja.

"RTS ponovo ima seriju koja deluje kao nešto što će ostati tu, na duže staze", napisao je Vojnov.

Posle emitovanja nove epizode, Miloš Biković, koji tumači Petra Maraša, pitao je pratioce na Tviteru da li im se dopala.

I stigla je hrpa reakcija.

Uz Bikovića i Miodraga Radonjića koji glumi njegovog prijatelja Baću, stalnoj postavci serije pridružili su se i Vuk Kostić i Ivan Mihailović.

Ipak, Manojlović u ulozi Cara izazvao je lavinu komentara - mnogi smatraju da je Bjelogrlić "idealan za ulogu Cara" i da Manojloviću ona, prosto, ne leži.

Psovke u domaćim filmovima i serijama su česta pojava. Ipak, neki korisnici kažu da im nije bilo prijatno da gledaju seriju u porodičnom okruženju.

Nekima je zasmetala tema - te smatraju da se radi o "afirmaciji kriminala".

Reditelj Miloš Avramović je najavljujući emitovanje novih deset epizoda, rekao da je snimanje serije bila prilika da "preskoče objašnjavanje likova" i usredsrede na "njihove intimne priče, probleme i sukobe."

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.