Južna Koreja ulaže 74 miliona dolara u sistem za uništavanje dronova!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2019, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Koreja ulaže 74 miliona dolara u sistem za uništavanje dronova!

Sistem nazvan Blok-I dizajniran je za praćenje i i uništavanje malih dronova i ostalih malih letelica.

Južna Koreja će uložiti 88 milijardi vona, odnosno 74 miliona dolara, za razvoj sistema naoružanja do 2023. godine, koji može otkriti i pogoditi bespilotne letelice, saopštila je Agencija za nabavke posle incidenata sa prolaskom severnokorejskog špijunskog drona.

- Cilj nam je da poboljšamo sistem tako da bude sposoban da presreće borbene letelice i satelite >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - saopštio je visoki zvaničnik Song Čang-jun, a prenosi Rojters.

Severnokorejski dron je nađen 2017. godine na Južnokorejskoj strani demilitarizovane zone koja razdvaja dve Koreje.

Oko 550 fotografija sedišta američkog protivraketnog sistema je tada snimljeno ugrađenom kamerom u dronu, rekli su južnokorejski zvaničnici.

Kako se naodi, 2014. godini severnokorejski bespilotni avion srušio se dok se vraćao iz izviđačke misije koja je uključivala let direktno iznad predsedničke Plave kuće i njeno slikanje, saopštila je južnokorejska vojska.

Sistem protiv dronova deo je južnokorejske namere da usmeri resurse u modernizaciju vojske, bez obzira na napore da se ublaži napetost sa Severnom Korejom kroz dijalog.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.