Jusufović: Djeca su nam važnija od automobila

Izvor: SandzakPress.net, 14.Nov.2019, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jusufović: Djeca su nam važnija od automobila

Tehnički usporivači saobraćaja (ležeći policajci) postavljaju se u Novom Pazaru na osnovu zahteva građana, čiji osnov stručna komisija razmatra na samom terenu, rekao je danas predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Mirsad Jusufović. On je radiju Sto plus pojasnio da se građani peticijom obraćaju Gradskom veću, koje zahtev prosleđuje Savetu, a oni šalju stručnu komisiju na teren i na osnovu njihove preporuke Veće donosi odluku, a same usporivače postavlja Direkcija za izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << grada. “Kada se Gradskoj upravi obrati grupa građana koja tvrdi da su im deca ugrožena, mi smo uvek na njihovoj strani, jer smatramo da je važniji jedan dečiji život nego kinetički zglob ili jabučica na automobilu, koje se i neće upropastiti ako se vozi normalno i polako. Kada se bude smanjio broj vozača koji po gradu voze na neprimeren način, onda ćemo imati i manje ležećih policajaca“, rekao je Jusufović. On ukazao na različite potrebe građana koji žive u ulicama gde ima usporivača saobraćaja, koji žele da zaštite decu i sebe od brze vožnje, i samih vozača, koji tu ne žive. “Svaki vozač koji se žali na određeni usporivač u određenoj ulici uvek će bez problema potpisati peticiju da se isti postavi u ulici u kojoj on živi. Jednosmerne ulice koje su poslednjih godina asfaltirane su postale maltene piste za vozače, jer znaju da im niko ne dolazi iz drugog pravca, ali tu uglavnom reaguju građani zahtevom za postavljanje usporivača“, rekao je Jusufović. On je dodao da se usporivači postavljaju poslednjih 20 godina, da je to nekada bio deo posla Zavoda za urbanizam i izgradnju grada, potom Direkcije za izgradnju grada, a poslednjih godina Saveta za bezbesnost saobraćaja, čija ingerencija je bezbednost građana, a ne infrastruktura. “Mi smo usporivače postavili u zonama škola, ali problem su nam oni školski objekti koji se nalaze na državnim putevima, poput škole u Lukarima, Avdo Međedović, Ćamil Sijarić, Meša Selimović, Halifa bin Zajed. Državnim putevima upravlja JP Putevi Srbije, a ne Direkcija za igradnju grada i oko ovih škola nemamo nikakve usporivače, iako za njima postoji potreba“, rekao je Jusufović.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Dodatni radovi u Gimnaziji

Izvor: SandzakPress.net, 14.Nov.2019

Dodatni nepredviđeni radovi na rekonstrukciji zgrade Gimnazije u Novom Pazaru trebalo bi da budu završeni do sredine decembra, a njihova ukupna vrednost iznosi 2,8 miliona dinara, saznaje radio Sto plus. Radovi, između ostalog, podrazumevaju uređenje kabineta likovne umetnosti i hemije, pomoćnih...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.