Junker posvetio jednu rečenicu Balkanu; Poslanik: Žalosno

Izvor: B92, 12.Sep.2018, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker posvetio jednu rečenicu Balkanu; Poslanik: Žalosno

Evropsku komisija treba da zauzme jedinstvenu politku kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine.

To je rekao poslanik Evropskog parlamenta i član njegovog odbora za primenu sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom Andor Deli.

Tokom debate u Evropskom parlamentu, on je izrazio i žaljenje što predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker u svom govoru o Stanju Unije nije posvetio više pažnje Zapadnom Balkanu.

”Bilo bi korisno da je pomenut >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pristup Evropske komisije dijalogu Beograda i Prištine. Do sada je taj pristup bio nedosledan”, poručio je Deli.

On je pozvao Evropsku komisiju da uspotavi jedinstven pristup i da ”podrži i sasluša” partnere koji pregovaraju o okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

”Ako nema te jedinstvene politike, strane u pregovorima neće moći da napreduju. Ako nema napretka, ceo će region biti nestabilan”, poručio je Deli.

Predsednik Evropske komiisje Žan Klod Junker je u svom govoru o Stanju Unije u jednoj rečenici pozvao na jedinstvenu politiku EU prema pristupanju Zapadnog Balkana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.