Izvor: Blic, 02.Jan.2008, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juče 159 saobraćajnih nesreća, dvoje poginulih, 73 povređenih

U Srbiji se tokom novogodišnjih praznika dogodilo 240 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe poginule, a 88 je povređeno, saznao je danas Tanjug u Upravi saobraćajne policije.



Prvog dana Nove godine dogodilo se 159 saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe poginule, a 73 teže i lakše povređene.

Drugog prazničnog dana u 81 udesu je jedna osoba poginula i 15 povređeno. U Beogradu je 1. januara bilo 59 saobraćajnih nezgoda u kojima je 15 ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povređeno, dok je 2. januara u 34 udesa jedan mladić poginuo, a pet osoba teže i lakše povređeno.

Najveći broj ovih nesreća dogodio se zato što vozači nisu prilagodili brzinu vremenskim uslovima i stanju na putevima. Upravo to je bio uzrok i nesreće koja se 1. januara oko 18,30 dogodila na autoputu Beograd-Šid, kod pumpe "Lukoila".

Do udesa je došlo kada je vozač putničkog automobila marke "BMW" izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zaustavljeno teretno vozilo marke "mercedes" koje se nalazilo u zaustavnoj traci, ali se ona nije videla od snežnog pokrivača. Od posledica udara vozač automobila švajcarske registracije, makedonski državljanin LJ.I. (50) preminuo je na licu mesta, dok je jedan saputnik (26) zadobio teže telesne povrede, a dvojica lakše.

U prvom danu 2008. u glavnom gradu je oko 5,30 časova u Bulevaru vojvode Mišića poginuo pešak B.P. (31).

Na mladića je naleteo automobil marke "fijat" kada je prelazio ulicu van pešačkog prelaza i on je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. Treći udes sa tragičnim ishodom dogodio se 2. januara oko 14,30 časova u Ovčar banji, na magistralnom putu M-5 kod skretanja za Kablar, prilikom nepropisnog mimoilaženja u krivini. Tada je na licu mesta poginuo vozač teretnog vozila (40) marke "folksvagen" pošto je naleteo na priključno vozilo koje je vuklo teretno vozilo marke "man".

Iz Uprave saobraćajne policije su upozorili da su kolovozi mokri, prekriveni manjim ili većim snežnim pokrivačem i apelovali na vozače da voze obazrivo i striktno poštuju saobraćajnu signalizaciju, a kada se kreću u koloni drže potrebno odstojanje i izbegavaju rizična preticanja.

Na regionalnim putevima moravičkog okruga, području Žagubice, Debelog brda, preko Rtnja i na prilaznim putevima Kopaoniku i Vlasini obavezna je zimska oprema, odnosno lanci na pogonskim točkovima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.