Jovičić: Đilas je podzemne kontejnere nabavljao stihijski

Izvor: Kurir, 02.Dec.2013, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovičić: Đilas je podzemne kontejnere nabavljao stihijski

Nabavka prvih 150 kontejnera pokazala ozbiljne nedostatke u njihovom kvalitetu, jer nisu bili vodo-nepropusni."I pored uočenih nedostataka Grad je naručio još 1.800 kontejnera od iste firme, i taj posao je plaćen pet miliona evra

BEOGRAD - Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić optužio je bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da je stihijski postupao prilikom nabavke i ugradnje podzemnih kontejnera u glavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gradu za koje je plaćeno šest miliona evra.

Kako je Jovičić istakao u pisanom saopštenju dostavljenom međima, posao sa kontejnerima za Đilasa i njegove saradnike predstavljao je "poslovnu šansu vrednu šest miliona evra".

"Umesto da kontejnere nabavi od renomirane firme, bivši direktor JKP "Čistoća" se odlučio da 2009. zaključi posao sa firmom "Blagojevica" koja je u to vreme bila registrovana za proizvodnju električnih kablova", naveo je Jovičić.

On je dodao da je nabavka prvih 150 kontejnera pokazala ozbiljne nedostatke u njihovom kvalitetu, jer nisu bili vodo-nepropusni."I pored uočenih nedostataka Grad je naručio još 1.800 kontejnera od iste firme, i taj posao je plaćen pet miliona evra. Pritom se firma koja je dostavila kontejnere obavezala da će iste postaviti i urediti prostor oko njih o svom trošku. To se nije desilo, tako da je Grad o svom trošku, koji je bio oko 170 miliona dinara, obavio ovaj posao", objasnio je Jovičić.

Prema njegovim rečima pokazatelj da se radilo stihijski je činjenica, kako kaže, da Grad ni tada, a ni danas ne raspolaže adekvatnim brojem vozila za pražnjenje tih kontejnera "što otvara pitanje sanitarne bezbednosti građana".

DS: Sve što je urađeno na Voždovcu uradio je grad Beograd

Demokratska stranka odbacila je danas kritike naprednjaka na odnos gradske vlasti koju je predvodio lider demokrata Dragan Đilas prema Voždovcu istakavši da je sve što je urađeno u toj beogradskoj opštini uradio grad Beograd.

Demokrate navode u saopštenju da je "gradska vlast na Voždovcu u prethodnom periodu izgradila tri obdaništa, 32 kilometra kanalizacije u podavalskim selima, obnovljeno je deset osnovnih i srednjih škola".

"Voždovčani i Beograđani najbolje znaju koji su rezultati rada DS i ni svakodnevna saopštenja prepuna neistina neće ih ubediti u suprotno", ističe DS.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

"Ðilas kontejnere nabavljao stihijski"

Izvor: Akter, 02.Dec.2013

Aleksandar Jovičić optužio je Dragana Ðilasa da je stihijski postupao prilikom nabavke podzemnih kontejnera u Beogradu za koje je plaćeno 6 miliona evra

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.