Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Vlast rebalansom gradskog budžeta sebe častila sa 18 miliona dinara

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda upozorila je danas da je rebalans gradskog budžeta, najavljen za kraj jula, još jedan korak "u pogrešnom pravcu za Beograd i definitivni dokaz da ova vlast ne radi u interesu običnih ljudi".

"Neverovatno je da dok Beograđanima nisu obezbeđene osnovne javne usluge, poput besplatnih udžbenika, obdaništa i obroka u školama, vlast povećava izdatke za samu sebe. Naime, rebalansom se planira da se budžet za kabinet gradonačelnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zamenika gradonačelnika i gradskog veća poveća za 18,3 miliona dinara, odnosno za 22 odsto", navodi se u saopštenju koje je potpisao šef odborničke grupe SZS i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Jovanović je naveo da se rebalansom uvećavaju troškovi za privatne prevoznike za milijardu dinara, čime se nastavlja pogubna politika favorizovanja privatnika na štetu GSP-a.

"U rebalansu se ponovo prihod od naplate karata računa kao budžetski prihod, što je nezakonito i protivno instrukcijama Državne revizorske institucije. Na ovaj način se lažni suficit koristi kao opravdanje za nastavak besmislenih projekata poput gondole, pasarele, ili jarbola", dodao je Jovanović.

Odbornička grupa Saveza za Srbiju smatra da sa ovom vlašću nema sreće za Beograd i Srbiju i učiniće sve da oni što pre odu u istoriju, istakao je Jovanović

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.