Jovanović: Presuda Karadžiću delimična, ali nedovoljna satisfakcija za porodice žrtava

Izvor: Beta, 20.Mar.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Presuda Karadžiću delimična, ali nedovoljna satisfakcija za porodice žrtava

Predsednik Liberalno - demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas je pravosnažna presuda kojom je Radovanu Karadžiću izrečena kazna doživotnog zatvora, "delimilčna, ali nedovoljna satisfakcija" za porodice žrtava koje su stradale zbog njegove politike.Jovanović je, kako se navodi u saopštenju LDP-a, kazao da je ta presuda i jedan od osnova za "politiku pomirenja" u regionu."To se pre svega odnosi na Bosnu i Hercegovinu, u kojoj su narodi od ove politike najviše stradali", rekao je Jovanović.On je, kako si navodi u saopštenju, naveo da presuda mora biti "snažna opomena" i poziv na odgovornost "pred samim sobom"."Samo jasnom osudom ratnih zločina i zločinaca iz ratova devedesetih možemo se nadati razumevanju i saradnji u regionu", rekao je Jovanović.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Čanak: Svaka kazna Karadžiću je premala

Izvor: Beta, 20.Mar.2019

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je svaka kazna Radovanu Karadžiću premala."Moje mišljenje je da je svaka kazna premala", rekao je Čanak novinarima.On je dodao da misli da će reakcije iz Srbije o presudi Karadžiću, odnosno reakcije aktuelne vlasti i "samoproklamovane...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.