Jovanović: Plan seče Košutnjaka izradjen po nalogu Stojčića i Vesića

Izvor: Beta, 09.Avg.2020, 09:22

Jovanović: Plan seče Košutnjaka izradjen po nalogu Stojčića i Vesića

Predsednik odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je plan seče šume u Košutnjaku izradio Urbanistički zavod Beograda, po nalogu gradskog urbaniste Marka Stojčića i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića."Posle reakcija gradjana i naloga (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića, sada Stojčić priča suprotnu priču i licemerno prebacuje odgovornost na druge", kazao je Jovanović, a saopštio je SzS.Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić izjavio je 30. jula da seče šume u Košutnjaku neće biti i pozvao gradjane da "ne nasedaju na jeftine političke trikove", obrazlažući da se plan izgradnje koji bi zahvatio šumu nalazi u fazi ranog javnog uvida, što znači, kako je dodao, da iza tog dokumenta ne stoji grad, već investitor i da nije konačan.Jovanović je rekao da to nije "prvi atak" Stojčića na Koštunjak i naveo da je njegova firma izradila projekat za sportsku dvoranu zbog koje je prošle godine posečeno 60 stabala u toj šumi."Sadašnja gradska vlast je već odavno poznata kao vlast koja zarad interesa investitora uništava drveće u Beogradu. Pozivanje na seču platana u Bulevaru Kralja Aleksandra je besmisleno, jer je isto uradjeno na osnovu dve studije Šumarskog fakulteta u kojima je jasno pisalo da se drveće zbog opasnosti za ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Jovanović: Plan seče Košutnjaka izrađen po nalogu Stojčića i Vesića

Izvor: Danas, 09.Avg.2020

Predsednik odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je plan seče šume u Košutnjaku izradio Urbanistički zavod Beograda, po nalogu gradskog urbaniste Marka Stojčića i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.