Jovanović (LDP): Usvajanjem doživotne kazne bez uslovnog otpusta Srbija čini grešku

Izvor: Beta, 21.Maj.2019, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović (LDP): Usvajanjem doživotne kazne bez uslovnog otpusta Srbija čini grešku

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da usvajanjem izmena i dopuna Krivičnog zakona kojima se uvodi doživotna kazna zatvora bez uslovnog otpusta za silovatelje i ubice dece i trudnica Srbija čini grešku koju će naredne generacije morati da ispravljaju."Za svako je poštovanje rad Fondacije 'Tijana Jurić'. Njihove namere su jasne i veoma precizne, ali mislim da je bilo najpoštenije da je Vlada povukla predložene izmene zakona i probala da ga usaglasi sa medjunarodnim standardima", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.On je ocenio da je nedopustivo da Srbija bude predemet rasprave o "nečovečnim kažnjavanju" i dodao da se zakon mora očistiti od rešenja koja "derogiraju prava i slobode"."Najvažnije je šta je osnovna poruka ovakvog zakona - korak nazad u legalizaciju nehumanog postupanja", zaključio je Jovanović.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Usvajanjem "Tijaninog zakona" u ovakvoj formi pravimo veliku grešku

Izvor: B92, 21.Maj.2019

Beograd -- LDP i Stranka moderne Srbije kritikovali su usvojene izmene Krivičnog zakonika kojima se uvodi doživotna kazna bez uslovnog otpusta za najteža krivična dela...Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović je u pisanoj izjavi medijima naveo da Srbija usvajanjem "Tijaninog zakona" u ovakvoj formi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.