Jovanović: Kulturni dijalog, a ne klovnovska politika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 13:39

Jovanović: Kulturni dijalog, a ne "klovnovska politika"

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da kulturan i civilizovan dijalog može da dovede do toga se napravi konsenzus oko najvažnijih pitanja u Srbiji.

Jovanović je na konferenciji za novinare istakao da se razvoj Srbije ne gradi performansima i "klovnovskom politikom", već polako i temeljno, a da rezultat onda ne može da izostane.

Nakon potpisivanja sporazuma o zajedničkom delovanju između Pokreta Metla 2020 i Pokret "Treći put" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u prostorijama DS S, Jovanović je kazao i da veruje da će preći cenzus, međutim, poručuje da ga ne zanima da se "manekeniše" u skupštini već da nešto konkretno uradi.

"Mi smo ponudili konkretan program. Ljudi, mi znamo šta ćemo da radimo i za to tražimo odgovornost, a ne da se manekenišemo u skupštini. Ne privlači me ulazak u skupštinu, već sam jednom vratio mandat, želim da promenim nešto u ovoj zemlji sa kvalitetnim ljudima oko sebe", rekao je Jovanović.

Predsednik pokreta "Treći put", Vladimir Todorović objasnio je novinarima da je podršku pokretu "Metla 2020" dao pre svega zbog saglasnosti oko pet osnovnih načela, da je Kosovo integralni i neotuđivi deo Srbije, da je Srbija građanska država, da treba ekonomskim razvojem zaustaviti odlazak mladih, zalaganje za politiku bez večitih političara i večitih lidera i borba za ideje argumentima, kulturno i bez bilo kakvog nasilja i agresije.

Jovanović je kazao da je zadovoljan što se u jeku kampanje nastavlja trend okupljanja kvalitetnih ljudi oko Pokreta Metla 2020, navodeći da je to već pokrenuo sa novim DS S.

"Više puta sam ponavljao da je potrebno da dođe do određene smene generacija i do osveženja političkih kadrova u Srbiji", rekao je Jovanović i poručio da stvarnost ne menja komentarisanje na Tviteru, već ulazak u arenu i borba na izborima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.