Jovanović: Garantujemo donošenje zakona o poreklu imovine

Izvor: Beta, 23.Jan.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Garantujemo donošenje zakona o poreklu imovine

Donošenje Zakona o poreklu imovine prioritet je za Savez za Srbiju, izjavio je danas potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.  On je u saopštenju naveo da je promena režima preduslov za usvajanje zakona, obzirom da je predsednik Aleksandar Vučić garantovao da će se naći u skupštinskoj proceduri još u junu 2013. godine.Jovanović je rekao da će se zakon primenjivati na sve slučajeve u poslednjih 25 godina, na sve koji su neosnovano stekli imovinu. "Najnovije otkriće o dve vile u vrednosti od više od četiri miliona evra u vlasništvu bivšeg direktora državne kompanije Elektromreža Srbije, mora da posluži kao poslednja opomena da je ovaj zakon trebalo odavno doneti", ocenio je on. Dodao je da je Srbija jedina zemlja u Evropi u kojoj ministar "kupuje stan za keš odbijajući da objasni poreklo novca, dok drugi ima 45 bankovnih računa u inostranstvu"."Ovakva praksa je dovela do toga da Srbija bude jedina država u Evropi koja je na crnoj listi relevantnih medjunarodnih organizacija zbog pranja novca, što odvraća ozbiljne strane investitore i cementira kriminal i bedu u našoj zemlji", rekao je Jovanović.   

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Garantujemo donošenje zakona o poreklu imovine"

Izvor: B92, 23.Jan.2019

Donošenje Zakona o poreklu imovine prioritet je za Savez za Srbiju, izjavio je potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović...On je u saopštenju naveo da je promena režima preduslov za usvajanje zakona, obzirom da je predsednik Aleksandar Vučić garantovao da će se naći u skupštinskoj proceduri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.