Još jedna evropska država zatvara granice

Izvor: B92, 30.Okt.2020, 20:05

Još jedna evropska država zatvara granice

Belgijske vlasti donele su odluku o zatvaranju zemlje zbog katastrofalne epidemiološke situacije, javljaju lokalni mediji.

Iako je obraćanje premijera Belgije zakazano za 19 časova, RTBF javlja da je na današnjem sastanku premijera sa predstavnicima federalnih i entitetskih vlasti doneta odluka o zatvaranju zemlje, po ugledu na Francusku, počev od 1. novembra, u trajanju od najmanje mesec dana.

Od 1. novembra u Belgiji se, prema informacijama RTBF, zatvaraju sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prodavnice koje nisu od životnog značaja, zabranjuju se kućne posete, kao i svi izlasci iz domova, sem u slučaju kupovine, kranje nužde ili obaveznog posla.

Zatvaraju se i spoljne granice Belgije za sva putovanja, sem za ona koja spadaju u neophodna, a najavljuju se i pojačane policijske provere.

U zemlji su tokom oktobra već zatvoreni svi barovi i kafići, maske su obavezne svuda na javnom prostoru, a na snazi je i policijski čas od 22 sata do 6 časova ujutru.

Zabranjeno je okupljanje više od četiri osobe, a zatvoreni su svi sportski i kulturni objekti.

Belgija u poslednje dve nedelje beleži najviše zaraženih na 100.000 stanovnika u Evropi i drugu najvišu stopu smrtnosti u svetu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.