Izvor: RTS, 30.Jun.2021, 05:43

Još jedan tropski dan, i dalje na snazi narandžasti meteo-alarm - osveženje od četvrtka

Vreli talas sa severa Afrike užariće termometre na Balkanu, pa ćemo ponovo biti najtopliji u Evropi. Tek kasno noću stiže osveženje i prvo na severu i zapadu spušta temperaturu. Jutarnja temperatura od 16 do 24 stepena, najviša dnevna od 34 do 38 stepeni. U Beogradu ujutru 24 stepena. Najviša dnevna 36 stepeni.
 U Srbiji danas pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 34 do 38 stepeni.

Duvaće slab >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i umeren vetar, na planinama povremno i jak, južni i jugozapadni, posle podne i uveče u severnim i centralnim predelima u skretanju na zapadni i severozapadni.
Najniža temperatura od 16 do 24 stepena, najviša od 34 do 38 stepeni.  
Pad temperature za pet do osam stepeni očekuje se od četvrtka. 
Na snazi narandžasti meteo-alarmRHMZ je izdao narandžasti meteo-alarm. To znači da je vreme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.
Prema upozorenju, treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Treba pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedan tropski dan u Srbiji – do 38 stepeni, osveženje od četvrtka

Izvor: N1 televizija, 30.Jun.2021

Vreli talas sa severa Afrike užariće termometre na Balkanu, pa ćemo ponovo biti najtopliji u Evropi. Tek kasno noću stiže osveženje i prvo na severu i zapadu spušta temperaturu. Jutarnja temperatura od 16 do 24 stepena, najviša dnevna od 34 do 38 stepeni. U Beogradu ujutru 24 stepena. Najviša...

Nastavak na N1 televizija...

Još jedan tropski dan, do 38 stepeni

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2021

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, a duvaće slab i umeren vetar, južni i jugozapadni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.