Još jedan napad: Nekoliko kaćuša palo u blizini Ambasade SAD u Iraku VIDEO

Izvor: B92, 20.Jan.2020, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan napad: Nekoliko "kaćuša" palo u blizini Ambasade SAD u Iraku VIDEO

Tri rakete tipa "kaćuša" pale su u Zelenoj zoni u blizini američke ambasade u Bagdadu, javili su izvori iz policije, prenosi Sputnjik.

Rojters je ranije izveštavao o eksploziji koja se čula u gradu, ali dodala je da uzrok nije poznat.

"Raša Tudej" piše da su najmanje dve eksplozije odjeknule su u okolini Zelene zone prema navodima AFP-a koji se poziva na bezbednosne izvore, ali još uvek nije poznato da li u eksploziji ima žrtava.

Iz ambasade se čuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sirena za uzbunu“, saopštio je izvor. Navodni snimci događaja na kojima se mogu čuti i sirene postavljeni su na društvene mreže.

Sputnjik navodi da ovo nije prvi put za poslednje vreme da se granatiraju američki objekti u Iraku. Između ostalog, vojna baza Tadži, severno od Bagdada, bila je meta napada 14. januara.

Pored toga, 8. januara dve snažne eksplozije odjeknule su Bagdadu, prestonici Iraka, a oglasile su se i sirene, javio je tada Rojters pozivajući se na svedoke, a Zelena zona bila je meta napada i 5. januara, kada je povređeno nekoliko osoba.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI RAKETNI NAPADI U IRAKU Tri "kaćuše" pale u Zelenoj zoni u Bagdadu

Izvor: Blic, 21.Jan.2020, 00:53

Tri rakete tipa "kaćuša" pale su večeras u Bagdadu u Zelenoj zoni, u kojoj se nalazi više zgrada iračke vlade i stranih ambasada, rekli su izvori iračke policije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.